Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Παπαδόπουλος προειδοποιεί για σεισμική έξαρση στην Ελλάδα - Οι περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

Ο Παπαδόπουλος προειδοποιεί για σεισμική έξαρση στην Ελλάδα - Οι περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου
Σχετικά Άρθρα
Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του σεισμολόγου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος προειδοποιεί για σεισμική έξαρση στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα.
Με αφορμή το σεισμό 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύθνου που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (2/6/2024), ο κ. Παπαδόπουλος προειδοποίησε ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμική ύφεση, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».

Οι περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Αναφορικά με τις περιοχές που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή αναφορικά με έξαρση των σεισμών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πώς είναι οι εξής: το Κεντρικό Ιόνιο, το τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, ο Κορινθιακός και το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο στα Δωδεκάνησα.
Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε περισσότερο στην περίπτωση του Κορινθιακού Κόλπου: «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό των Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης