Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ για να ξανασφραγιστεί η κατάληψη Primavera

Νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ για να ξανασφραγιστεί η κατάληψη Primavera
Με την παρουσία των ΜΑΤ να είναι έντονη οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να επανακαταλάβουν τον χώρο αποχώρησαν από το σημείο

Νέα επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Ιουνίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να σφραγιστεί εκ νέου η κατάληψη του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 05:00 ισχυρή αστυνομική δύναμη εισέβαλε στο ΑΠΘ και προχώρησε στην εκκένωση του χώρα. Λίγες ώρες αργότερα, μέλη της κατάληψης Primavera προχώρησαν στην ανακατάληψη του πρώην κυλικείου.
«Ο χώρος παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ»
Η ενέργεια αυτή οδήγησε, σύμφωνα με το thestival.gr, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης στην απόφαση να επέμβει εκ νέου για να σφραγιστεί και πάλι ο χώρος που τελούσε υπό κατάληψη.
Με την παρουσία των ΜΑΤ να είναι έντονη οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να επανακαταλάβουν τον χώρο αποχώρησαν από το σημείο.

Δείτε βίντεο από τη νέα επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ:

Τι ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοίνωση για την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ εξέδωσε νωρίτερα η ελληνική αστυνομία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρωινές ώρες σήμερα (03-06-2024) πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομική επιχείρηση σε ισόγειο χώρο του ΑΠΘ, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την 8 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

11 ξύλινα κοντάρια,
1 λοστός,
7 κράνη και
1 ποδήλατο, η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται.

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.
Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης