Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φόβοι για σεισμό: Οι 6 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν άμεσα - Προειδοποιήσεις από τους σεισμολόγους

Φόβοι για σεισμό: Οι 6 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν άμεσα - Προειδοποιήσεις από τους σεισμολόγους
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης» προειδοποιεί ο κ. Παπαδόπουλος
Για το πρόσφατο φαινόμενο της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην Ελλάδα μίλησε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναλύοντας εκτενώς στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε στην Κύθνο.
Αν και ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αττική, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων, όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», επισήμανε σχετικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Εντούτοις διευκρίνισε ότι προφανώς «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».
Για τους σεισμούς στον Κορινθιακό κόλπο υποστήρξε: «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981, αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο, οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή την περιοχή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

Όπως τόνισε ο γνωστός σεισμολόγος οι περιοχές που έχουν πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα είναι οι κάτωθι:

> Το κεντρικό Ιόνιο
> Το τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά
> Ο Κορινθιακός
> Η περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης