Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόλυνση του νερού από κόπρανα έδειξαν οι έλεγχοι στη Μαγνησία - Μέτρα υπερχλωρίωσης του συστήματος ύδρευσης

Μόλυνση του νερού από κόπρανα έδειξαν οι έλεγχοι στη Μαγνησία - Μέτρα υπερχλωρίωσης του συστήματος ύδρευσης
Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έχει ζητήσει από τον δήμο να προχωρήσει σε καθαρισμό και απολύμανση των δεξαμενών και αγωγών υδροδότησης
Σχετικά Άρθρα
Μόλυση του δικτύου ύδρευσης από σαλμονέλα, εντερόκοκκους και άλλα κολοβακτηρίδια, που προέρχονται από κόπρανα, δείχνουν οι εργαστηριακές αναλύσεις του ΕΟΔΥ, στις κοινότητες Ριζόμυλος και Στεφανοβικείο, στη Μαγνησία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο δήμος Ρήγα Φεραίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έχει ζητήσει από τον δήμο να προχωρήσει σε καθαρισμό και απολύμανση των δεξαμενών και αγωγών υδροδότησης και να αυξήσει τα επίπεδα χλωρίου ώστε να εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί. Επίσης, ζήτησε να ενημερωθούν οι πολίτες για την μικροβιολογική επιβάρυνση που διαπιστώθηκε και να γίνει παρακολούθηση του δικτύου ύδρευσης.
Όσον αφορά μέτρα που καλείται να λάβει ο δήμος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Να εφαρμοσθεί το μέτρο της υπερχλωρίωσης της δεξαμενής υδροδότησης και όλου του μήκους της συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης και αντίστοιχο χρόνο παραμονής. Επίσης, στις γεωτρήσεις να πραγματοποιηθεί έκλπυση του όγκου του νερού τους (ανανέωση όγκου)».
Από τον δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε έπειτα η εξής ανακοίνωση: «Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Ριζομύλου και Στεφανοβικείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας και ακολουθεί τις υποδείξεις τους. H Διεύθυνση Υγείας έλαβε δείγματα από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου και μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων μας απεστάλησαν στις 4/6/2024 και τα γνωστοποιούμε».

apotelesmata-6.jpg
apotelesmata-7.jpg
apotelesmata-8.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης