Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίσημο: Ανακοινώθηκε η πρωτοφανής απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αθήνα λόγω καύσωνα

Επίσημο: Ανακοινώθηκε η πρωτοφανής απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αθήνα λόγω καύσωνα
Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου
Πρωτοφανής απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα, λόγω του ακραίου καύσωνα που θα «σαρώσει» όλη τη χώρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.»

Τι ισχύει για τα σχολεία και τις Πανελλήνιες

Οι Πανελλήνιες 2024 λήγουν αύριο, Τετάρτη, για τους υποψήφιους από τα Γενικά λύκεια, ενώ για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν έως τις 17 Ιουνίου. Τόσο οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι αγωνιούν για τις συνθήκες που θα επικρατούν στα εξεταστικά κέντρα και ζητούν να γίνουν οι εξετάσεις μόνο σε αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά ώστε να μπορέσουν σε καλές συνθήκες να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των Πανελλαδικών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έλαβαν συστάσεις να πάνε στα εξεταστικά κέντρα με ντύσιμο ελαφρύ και άνετο και με ανοιχτόχρωμα ρούχα. Να φορέσουν καπέλα να κάνουν μικρά και ελαφριά γεύματα να προχωρήσουν στη λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμών φρούτων). Τα παιδιά, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους για να λαμβάνουν επιπρόσθετες οδηγίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης