Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του στην ανακοίνωση έκδοσης απόφασης στις 10 Ιουλίου – «Μας κοροϊδεύετε»

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του στην ανακοίνωση έκδοσης απόφασης στις 10 Ιουλίου – «Μας κοροϊδεύετε»
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει απόφαση στις 10 Ιουλίου, η μητέρα του θύματος φώναξε: «Μας κοροϊδεύετε δεν αντέχουμε άλλο!». Στη συνέχεια φίλοι του Ζακ Κωστοπουλου φώναζαν συνθήματα με αποτέλεσμα οι δυο κατηγορούμενοι να φυγαδευτούν
Με ένταση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου συζητείται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει απόφαση στις 10 Ιουλίου, η μητέρα του θύματος φώναξε: «Μας κοροϊδεύετε δεν αντέχουμε άλλο!». Στη συνέχεια φίλοι του Ζακ Κωστοπουλου φώναζαν συνθήματα με αποτέλεσμα οι δυο κατηγορούμενοι να φυγαδευτούν.
Πάντως η εισαγγελική πρόταση υπήρξε καταπέλτης προτείνοντας την ενοχή και σε δεύτερο βαθμό των δύο κατηγορουμένων και αποδομώντας τους ισχυρισμούς τους ότι βρίσκονταν σε άμυνα και εισηγήθηκε καταδίκη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως προέβλεπε και η πρωτόδικη απόφαση.

Η εισαγγελική πρόταση

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτόδικα, ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου.
Ο εισαγγελικός λειτουργός στη σύντομη εισήγηση του επί της ενοχής, υποστήριξε πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.
«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου» ανέφερε ο εισαγγελέας.
Μάλιστα, αποδόμησε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι βρισκόταν σε άμυνα, λέγοντας πως «δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».
Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» και περιέγραψε πως «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».
Για το ζήτημα της αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο εισαγγελέας βασίστηκε στις καταθέσεις των ιατροδικαστών που έκαναν λόγο για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης