Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιτυχής παρέμβαση της ΠΟΕΕΤ για διασφάλιση των ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την πτώχευση του ομίλου FTI

Επιτυχής παρέμβαση της ΠΟΕΕΤ για διασφάλιση των ξενοδοχοϋπαλλήλων μετά την πτώχευση του ομίλου FTI
Την λύση έδωσαν τα συνδικάτα μαζί φυσικά με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που έδειξαν την βούληση να σωθούν οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις
Με στόχο να μην μεταφερθούν στο εργασιακό πεδίο οι συνέπειες της πτώχευσης του τουριστικού ομίλου FTI, κινήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΕΤ: «Τι κι αν έχει περάσει σχεδόν 1 μήνας από την Ανακοίνωση πτώχευσης του τουριστικού ομίλου FTI.
Τι κι αν 3 ξενοδοχεία στην Ελλάδα λειτουργούσαν υπό τον Όμιλο FTI και απειλήθηκε στα 2 αναστολή λειτουργίας.
Τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας & Τουρισμού όλο αυτό το διάστημα σφυρίζουν αδιάφορα.
Την λύση λοιπόν έδωσαν τα συνδικάτα μαζί φυσικά με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που έδειξαν την βούληση να σωθούν οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις.
Στην Κέρκυρα το σωματείο ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και βρέθηκε λύση στο να συνεχίσει το ξενοδοχείο απρόσκοπτα την λειτουργία του και διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας στο σύνολο τους.
Στην Ρόδο το σωματείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κατάφεραν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά και θεσμικά για τους εργαζόμενους.
Στην Κω απ’ ότι όλα δείχνουν δεν θα καταφέρουμε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει όμως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη απορροφηθεί σε άλλες Τουριστικές μονάδες του νησιού.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Αυτό της προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.
Επίσης χαιρετίζουμε την απίστευτη μεγάλη και αθρόα προσέλευση των εργαζομένων στην Ρόδο στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας. 5.602 συναδέλφισσες και συνάδελφοι τίμησαν με την ψήφο τους την προσπάθεια του συν. Σταμούλη και της ομάδας του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης