Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική - Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρκόπουλο, δεν απειλεί κατοικίες

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική -  Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρκόπουλο, δεν απειλεί κατοικίες
Στο σημείο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
(upd) Άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.
Επίσης, παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:15 κοντά σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή, ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.
Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες.
Σημειώνεται ότι για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
markop.JPG

"Καμπανάκι" Κικίλια για φωτιές

Νωρίτερα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, σε ανάρτησή του στην πλαφόρμα Χ τόνισε ότι "σήμερα και τις επόμενες ημέρες, η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο. Εφιστώ την προσοχή όλων".
Σημείωσε δε, ότι σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε ότι ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες, προκάλεσε την επικίνδυνη πυρκαγιά που αντιμετωπίσαμε στη Νιγρίτα Σερρών  και επανέλαβε ότι "ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης