Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 3 περιφέρειες - Τα πύρινα μέτωπα, πού τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 3 περιφέρειες - Τα πύρινα μέτωπα,  πού τραυματίστηκαν πυροσβέστες
Σε εγρήγορση οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες στη Σαλαμίνα
Σχετικά Άρθρα
(upd10)  Ακόμη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22/6 έρχονται αντιμέτωπες με τα πύρινα μέτωπα  που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
Και ενώ είναι πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 3 περιφέρειες της χώρας σήμερα,(22/6), ξεσπούν συνεχώς νέες πυρκαγιές, με τελευταιες αυτές σε Ασπρόπυργο, Μαρκόπουλο και Καλύβια το μεσημέρι του Σαββάτου.
Προηγήθηκε η  φωτιά ξέσπασε το Σάββατο 22/6, λίγο μετά τις 11:00, στη Σαλαμίνα, στην περιοχή Γαλήνη και οι κάτοικοι της περιοχής Ρέστη έλαβαν μήνυμα του 112 ώστε να είναι σε ετοιμότητα.  Ωστόσο, άμεσα ετέθη υπό μερικό έλεγχο.
Επίσης, υπό έλεγχο ετέθη άμεσα και η φωτιά στην περιοχή Μελισσουργός, του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.
Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική  λίγο πριν από τις 13:00 για πυρκαγιά στην Άνδρο.

Στο μεταξύ, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία, ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάτα και Πρόδρομος.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Χωρίς σταματημό ξεσπούν νέα πύρινα μέτωπα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22/6, λίγο πριν τις 15:30, σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.
ασπροπυργο_1.JPG
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά  στο Μαρκόπουλο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
σε χορτολιβαδική εκτάση στο Μαρκόπουλο που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

μαρκο.JPG
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να τεθεί πρώτα άμεσα υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια.
καλυβια.JPG
Την κατάσβεση επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Μαρκόπουλου απο την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων, που πλέον έχει αποκατασταθεί.
ελασ_15.JPG

Φωτιά στην Άνδρο - Εκκενώσεις περιοχών

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις  στην Άνδρο, όπου πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές,  το μεσημέρι του Σαββάτου 22/6.
Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου, Θ. Σουσούδης, μιλώντας στο skai.gr, η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη, καίει σε οικισμούς κοντά στην Χώρα της Άνδρου, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.
andros_4.JPG
Να απομακρυνθούν προς τη Χώρα του νησιού κλήθηκαν  νωρίτερα οι κάτοικοι από τις περιοχές Σταπουριές, Λάμυρα, Μενήτες και Υψηλά μέσω νέου μηνύματος του 112. 
androw2.JPG
 
Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 που ζητούσε από  όσους βρίσκονται στην περιοχή  Στραπουριές να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
ανδ_1.JPG


Φωτιά στη Σαλαμίνα -Δύο τραυματίες από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος 

Υπό μερικό έλεγχο ετέθη  άμεσα η πυρκαγιά
που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00 σε χορτολιβαδική έκταση  στην περιοχή Γαλήνη στη Σαλαμίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ανατράπηκε ένα πυροσβεστικό όχημα που έσπευσε στο σημείο και τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.
Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για εξετάσεις.
Στο μεταξύ, την κατάσβεση επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
Αρχικά επιχειρούσαν 41 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, αλλά και ένα ελικόπτερο από αέρος.
σλαμ3_1.JPG

Από το 112 εστάλη νωρίτερα το Σάββατο 22/6 μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Ρέστη ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση.
112_27.JPG


Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λ. Ρέστη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.
ελ2_5.JPG
Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Μελισσουργός

Υπό έλεγχο τέθηκε άμεσα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το Σάββατο 22/6 σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μεσισσσουργός, του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.
Για την κατάσβεση επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

thess_10.JPG


Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο


Στο μεταξύ, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία, ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάτα και Πρόδρομος.
Ακόμη, μικρές εστίες εκτείνονται σε μια έκταση περίπου 25 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει η ανησυχία των αναζωπυρώσεων, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ μετά τις 12:00.
Μετά την ολονύχτια μάχη με την πυρκαγιά στην Ηλεία, με το πρωτό φως της ημέρας το Σάββατο 22/6 ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης και εναέρια μέσα.
Μάλιστα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήχησε ξανά το 112 καλώντας τους κατοίκους από τις περιοχές Αντωναίικα και Λάτα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα μέσω Σιμόπουλο.
12_41.JPG
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα,  καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 21/6 η πυρκαγιά ξέσπασε στον Μαστραντώνη Αχαΐας και λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία.
ilieia2.JPG
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 21/6 ξέσπασαν δεκάδες φωτιές, ενώ εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας και τα υπόλοιπα την Ηλεία.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε ένας 55χρονος στη Μυρτιά, που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξκίνησε στο Αλποχώρι Ηλείας.
Επίσης, στο νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης, όπου δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.
Ο δήμαρχος Ευρυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, δήλωσε ότι έχουν καεί σπίτια και στάβλοι.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής έκανε λόγο για εμπρησμό, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Ηλείας.
πρ_47.JPG


Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ύδρα


Ορθιοθετήθηκε η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας το βράδυ της Παρασκευής 21/6.
Στο σημείο επιχειρούν την κατάσβεση 3 πυροσβέστες, 5 εθελοντές, 1 όχημα και από αέρος ένα ελικόπτερο.
ydra.JPG
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».
epohikoi_1.JPG

«Ο δήμος
μόλις έχει τα αποτελέσματα της προανάκρισης θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποζημιωθεί και για να παραδειγματιστούν», τόνισε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης, με αφορμή αναφορές ότι η φωτιά στο νησί προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα.
Ο κ. Κουκουδάκης
μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 21/6, σημειώνοντας πως ήταν άμεση η ενεργοποίηση του τοπικού εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου.
«Η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη περιοχή και τις πρώτες πρωινές ώρες ήρθε εναέριο μέσο και περιόρισε τη φωτιά», πρόσθεσε ο δήμαρχος του νησιού και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να δανειοδοτήσει την διάνοιξη περιφερειακού δρόμου στην Ύδρα για να έχουν πρόσβαση με τροχοφόρα για πυρόσβεση.
Όπως εξήγησε, «το νησί δεν έχει αντιπυρικές ζώνες, ούτε δασικούς δρόμους, ειδικά στην πίσω πλευρά».

Πυρκαγιές σε ύφεση


Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η φωτιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας που εκδηλώθηκε χθες (21/6).
Ωστόσο, παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.
Ακόμη, σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή στο Παρανέστι Δράμας, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21/6.
Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από 43 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε επιφυλακή


Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για σήμερα (22/6).
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 3 περιφέρειες της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Σάββατο 22/6, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
22_8.JPG
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης