Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόνο 1.000 μόνιμοι τραυματιοφορείς στο ΕΣΥ - Στάση εργασίας την Πέμπτη (4/7)

Μόνο 1.000 μόνιμοι τραυματιοφορείς στο ΕΣΥ - Στάση εργασίας την Πέμπτη (4/7)
Οι τραυματιοφορείς θα βρεθούν στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00, έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι τραυματιοφορείς θα βρεθούν στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων καταγγέλλει τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία, με συνέπειες και στις αναμονές των ασθενών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, οι υπηρετούντες τραυματιοφορείς σήμερα δεν ξεπερνούν τους 2.300 από τις 5.000 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Οι 700 είναι συμβασιούχοι μέσω της ΔΥΠΑ, οι 600 είναι επικουρικοί μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών και μόλις 1.000 είναι μόνιμοι. Ταυτόχρονα, το προσωπικό του κλάδου είναι γερασμένο με μέσο όρο ηλικίας άνω των 55 ετών.
«Ασθενείς και συνοδοί ταλαιπωρούνται, περιμένοντας ώρες για να βρεθεί ένας τραυματιοφορέας, με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση των εισαγωγών στις κλινικές και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι τραυματιοφορείς είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, οι οποίοι παίρνουν μισθούς πείνας (680€), χαμηλότερους και από τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη. Προσπαθούμε καθημερινά να εργαζόμαστε με ακατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, επικίνδυνο για τους ασθενείς (πεπαλαιωμένα φορεία – καρότσια μεταφοράς ασθενών), που χρήζει άμεσης ανανέωσης» τονίζει, τέλος, η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης