Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στην Λέσβο - Πύρινα μέτωπα και Πιερία, Μεσσηνία, Πρέβεζα - Υπό μερικό έλεγχο στη Βοιωτία

Μαίνεται η φωτιά στην Λέσβο - Πύρινα μέτωπα και Πιερία, Μεσσηνία, Πρέβεζα  - Υπό μερικό έλεγχο στη Βοιωτία
Την κατάσβεση επιχειρούν οι  πυροσβεστικές δυνάμεις

(upd5) Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Βοιωτία, Πιερία, Πρέβεζα, Μεσσηνία και Λέσβο, με το τελευταίο μέτωπο να προκαλεί ανησυχία.
Μάλιστα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στη Λέσβο, που καίει σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κάπη.
Η πυρκαγιά
ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος Λέσβου. Κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων και των πουρναριών.
Στη συνέχεια, νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στις Καμάρες Καλλονής, σε χαμηλή βλάστηση, πάνω στο δρόμο από Καλλονή προς Παράκοιλα.
Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο για ρίψεις νερού από αέρος.
Πλέον, στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα, ενώ από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Σημειώνεται ότι μέχρι τις 13:00 η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη , καθώς ο έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
lesvos_1.JPG
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, κ. Μπιμπούδης, καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά.
Από την πλευρά του, «δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπ. Τζελαϊδής.

lesbos.JPG

Φωτιά και στην Πρέβεζα

Λίγο πριν τις 16:00 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην Γέφυρα Καλογήρου στο δήμου Ζητού στην Πρέβεζα.
Την κατάσβεση επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 21 οχήματα, ενώ από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

preveza.JPG

Συναγερμός και στη Μεσσηνία

Παράλληλα, νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι του Σαββάτου 6/7, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αριοχώρι στη Μεσσηνία.
Την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη.
messinia_4.JPG

Φωτιά στην Πιερία

Φωτιά
ξέσπασε σε δασική έκταση στην Πιερία, στην Κοπανούλα Ολύμπου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 10:15 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις.
Ειδικότερα, την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων και 3 οχήματα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο.
Η συνδρομή του εναέριου μέσου κρίθηκε απαραίτητη λόγω του δύσβατου σημείου όπου ξέσπασε η φωτιά.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Βοιωτία

Υπο μερικό έλεγχο ετέθηκ το μεσημέρι η πυρκαγιά
που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτία.
Στο σημείο επιχειρούν την κατάσβεση 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο.
Επίσης, παρέχουν συνδρομή υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
β2_1.JPG

Χίος: Αντιμέτωπη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή Ελίντας η Πυροσβεστική

Σε επεμβάσεις για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων στην περιοχή της Σιδηρούντας, όπου την περασμένη Δευτέρα προκλήθηκε πυρκαγιά, χρειάστηκε να προχωρήσει τις μεταμεσημβρινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.
Εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων υπήρξαν αναζωπυρώσεις ειδικά στην περιοχή της Ελίντας.
Παρά το απόκρημνο της περιοχής έφτασαν στο σημείο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου ενώ από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί ρίψεις ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανησυχία, όμως είναι και πάλι σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική που δεν σταμάτησε καμία ημέρα τις συνεχείς περιπολίες, ακριβώς για να αντιμετωπίσει άμεσα τις αναζωπυρώσεις, στην περιοχή.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή (7/7)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο Κυριακη 7 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, η Βοιωτία, Κύθηρα, Κορινθία, Αργολίδα, Αχαϊα, Λακωνία, Ηλεία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β. Αιγάιου.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης