Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος στη Λευκάδα: Χειροπέδες σε ιερέα που έσερνε σκυλιά από το αυτοκίνητό του

Σάλος στη Λευκάδα: Χειροπέδες σε ιερέα που έσερνε σκυλιά από το αυτοκίνητό του
Σε βάρος του δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ ενώ ο άνδρας οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας
Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής ένας 74χρονος ιερέας στη Λευκάδα, με κατηγορίες περί κακοποίησης ζώων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.
Ο 74χρονος συνελήφθη, μετά από καταγγελία, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, σε περιοχή της Λευκάδας, έσερνε δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας του, τα οποία είχε δεμένα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Σε βάρος του δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ, ενώ ο άνδρας οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων.

Μάρτυρες: «Μόλις πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα όμως, ξαφνικά εμφανίστηκε με τα ράσα»

Ένα ζευγάρι στη Λευκάδα, το οποίο είχε έρθει στο νησί από την Καλαμάτα, είδε πως ένας ιερέας έσερνε στον δρόμο αλυσοδεμένα δύο σκυλιά.
Το περιστατικό με την παράσυρση των σκυλιών καταγράφηκε σε βίντεο, ενώ ιερέας και νεόνυμφοι, σύμφωνα με το Star, κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πρώτο.
Στο βίντεο ακούγεται ο ιερέας στη Λευκάδα να λέει πως «πρώτη φορά συμβαίνει αυτό», με τη γυναίκα να απαντάει: «Πρώτη φορά συμβαίνει; Είναι δυνατόν να κάνετε αυτό το πράγμα;».
«Δεν τα λυπάστε; Έχουν ματώσει. Είστε με τα καλά σας;» συνεχίζει η Χριστίνα, η κοπέλα που κατήγγειλε, μαζί με τον σύζυγό της, τον ιερέα για κακοποίηση ζώων.
«Εμείς μόλις είδαμε αυτό το πράγμα, σταματήσαμε. Ήταν ένας παππάς και του βάλαμε τις φωνές» είπε στο Star η καταγγέλλουσα, η οποία ζήτησε από τον ιερέα να λύσει τα σκυλιά.
«Η δικαιολογία του ήταν ότι, επειδή είχε κάτι κλαριά, δεν χωράνε τα σκυλιά και πού να τα κουβαλήσω, οπότε τα έδεσα απ' έξω, μέχρι να πάω σπίτι μου. Δεν φορούσε ράσα εκείνη τη στιγμή, μόλις πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα όμως, ξαφνικά εμφανίστηκε με τα ράσα» συνέχισε η καταγγέλλουσα.
Το ζευγάρι ανέφερε πως το αστυνομικό τμήμα έσπευσε αντιδήμαρχος της περιοχής και συγγενής του ιερέας, ο οποίος τον υπερασπίστηκε ενώπιον των Αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης