Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία: Απαράδεκτη η κατάσταση στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων

Καταγγελία: Απαράδεκτη η κατάσταση στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων
Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
Σχετικά Άρθρα
Το καταφύγιο "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" λειτουργεί ως χώρος του Δήμου για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων στον Βοτανικό.
Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 110 σκυλιά, σε μόλις 58 κλουβιά, που σημαίνει ότι διαβούν 2, 3 ή και περισσότερα ζώα στο ίδιο κλουβί.
Το καταφύγιο λειτουργεί χωρίς άδεια -ανάμεσα σε απορριμματοφόρα του Δήμου- γιατί ούτε η προηγούμενη ούτε η νυν δημοτική αρχή έχει πάρει μέτρα για να πληροί τις προϋποθέσεις.

Στο καταφύγιο εργάζονται 3 μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσων ζώων- καθαριότητα , σίτιση, προαυλισμό, παροχή φαρμάκων. Επίσκεψη κτηνιάτρου στο χώρο δε γίνεται. Η λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συμβολή εθελοντών, που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί κάνουν ότι μπορούν, ακόμα και βάζοντας το χέρι στην τσέπη. Σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν υπήρχε στο χώρο ούτε υπεύθυνος υιοθεσιών, ούτε κάποιος συντονιστής των εθελοντών εκ μέρους του Δήμου.

Την ίδια στιγμή, 60 περίπου ζώα παραμένουν έγκλειστα στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), σε αναμονή για να αδειάσει θέση και να μεταφερθούν στο καταφύγιο. Η παραμονή τους εκεί διαρκεί συνήθως από 4 μήνες έως και 1 χρόνο , σε συνθήκες μόνιμου εγκλεισμού χωρίς καν δυνατότητα προαυλισμού. Ενώ 25 περίπου ζώα είναι σε συνεργαζόμενη με τον Δήμο πανσιόν, στην οποία ούτε εθελοντές έχουν πρόσβαση και συνεπώς οι ευκαιρίες τους για προώθηση και υιοθεσία είναι ανύπαρκτες.

Η δημοτική αρχή έχει σημαντική ευθύνη για την κατάσταση αυτή που συνεχίζεται, αφού δεν έχει πάρει μέτρα βελτίωσης της κατάστασης, ενώ με δεδομένο ότι το καταφύγιο βρίσκεται στο χώρο της Διπλής Ανάπλασης, δεν φτάνει πλέον να ακούμε την απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι “το ψάχνουμε” για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης.

Καταγγέλλουμε επίσης την απαράδεκτη στάση της, απέναντι σε δύο συμβασιούχους εργαζόμενους, τον οποίων η σύμβαση έληξε τον περασμένο Απρίλη και ενώ τους φλόμωναν με υποσχέσεις ότι θα υπογράψουν νέα σύμβαση, τους διαβεβαίωναν ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα, αφού συνέχιζαν να δουλεύουν μετά τον Απρίλη, έφτασαν προκλητικά να τους ζητήσουν πριν λίγες εβδομάδες να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι προσέρχονται στον χώρο και εργάζονται εθελοντικά με δική τους ευθύνη (με αφορμή ένα μικρό ατύχημα). Τώρα τους λένε να σταματήσουν να πηγαίνουν από το τέλος Σεπτέμβρη, αφήνοντας ακόμα πιο “γυμνό” από προσωπικό το καταφύγιο.

Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αστικής Πανίδας οφείλουν να δώσουν απαντήσεις: Τί προτίθενται να κάνουν με το καταφύγιο; Τί θα κάνουν για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους και να μην αποδυναμωθεί κι άλλο από προσωπικό η δομή αυτή του Δήμου; Τί μέτρα θα πάρουν για να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης