Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προαστιακός: Σε διαθεσιμότητα ελεγκτής που έπαιρνε χρήματα από επιβάτες χωρίς να δίνει εισιτήρια

Προαστιακός: Σε διαθεσιμότητα ελεγκτής που έπαιρνε χρήματα από επιβάτες χωρίς να δίνει εισιτήρια
Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train ζητά συγνώμη από τους επιβάτες για την ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ελεγκτής του προαστιακού σιδηρόδρομου, που φαίνεται σε βίντεο να παίρνει χρήματα από επιβάτες χωρίς να τους δίνει το αντίστοιχο εισιτήριο.
Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train ζητά συγνώμη από τους επιβάτες για την ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του. «Τέτοιου είδους ανάρμοστα περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα και αδικαιολόγητα και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων της Hellenic Train και δεν αντανακλά τη δέσμευση των ανθρώπων μας να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία» αναφέρει η Hellenic Train.
Προσθέτει ακόμα πως «ταυτόχρονα, από τη δική μας πλευρά, διερευνούμε τα αίτια του περιστατικού, έχουμε θέσει τον συνοδό σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουμε ενεργοποιήσει εντατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου. Σε ό,τι αφορά στις αναφορές, που κάνουν λόγο για προηγούμενους πειθαρχικούς ελέγχους του συγκεκριμένου εργαζομένου, η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, υπό το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το γεγονός. Στόχος μας παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας της εταιρείας μας, έχοντας πάντα τον επιβάτη στο επίκεντρο των ενεργειών μας».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας ελεγκτής στον προαστιακό, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα προς Χαλκίδα φαίνεται να παίρνει χρήματα από τους επιβάτες, να τα βάζει στην τσέπη του, να τους δίνει μάλιστα και ρέστα, χωρίς, όμως, να τους δίνει εισιτήριο.
Επιβάτης που βιντεοσκόπησε το περιστατικό, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ελεγκτής το έχει κάνει αυτό κατ’ επανάληψη.
Μιλώντας για το περιστατικό, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Hellenic Train, Nίκος Κιουτσούκης, είπε ότι «δεν είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο ελεγκτής προβαίνει σε αυτές τις «ανταλλαγές». Θεωρώ ότι η εταιρεία θα κάνει αυτά που πρέπει, όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πλήττουν την ίδια την εταιρεία…Κάθε τέτοιος εργαζόμενος πρέπει να τίθεται εκτός εταιρείας. Το παρελθόν του είναι βεβαρυμμένο. Δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει τις καλές πρακτικές, αλλά να μην υπάρχουν καλές πρακτικές για τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη το μόνο πράγμα που γίνεται από τους ανθρώπους της εταιρείας, είναι ο έλεγχος του εισιτηρίου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης