Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έστειλαν τρένο του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό - Πως αντέδρασε ο μηχανοδηγός - Εκτός υπηρεσίας ο σταθμάρχης

Έστειλαν τρένο του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό - Πως αντέδρασε ο μηχανοδηγός  - Εκτός υπηρεσίας ο σταθμάρχης
Ο πρόεδρος του ΟΣΕ επιρρίπτει ευθύνες και στον μηχανοδηγό διότι παραβίασε δύο φωτοσήματα

Νέο περιστατικό ασφαλείας, που παραλίγο να οδηγήσει σε νέο δυστύχημα, σημειώθηκε στον σιδηρόδρομο, όταν συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του Μετρό στη Δούκισσας Πλακεντίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 το περιστατικό που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. «Το γεγονός συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Τερεζάκης και επισήμανε ότι το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα. Μάλιστα, τόνισε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον μηχανοδηγό του Προαστιακού, διότι παραβίασε δύο φωτοσήματα.
Επισημαίνεται ότι η Hellenic Train επέβαλε ποινή αφαίρεσης του πιστοποιητικού πλοήγησης στον μηχανοδηγό που μπήκε στη λάθος γραμμή έστω και με πολύ αργή ταχύτητα.

Τι συνέβη

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, όταν -όπως περιγράφεται στο έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ0- «ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στη γραμμή του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς είχε λάβει εντολή από Σταθμάρχη για να εισέλθει σε λάθος γραμμής (και συγκεκριμένα σε αυτή του Μετρό) στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας». Ο μηχανοδηγός του τρένου, όταν είδε πως τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία και ότι τον έστελναν προς το Μετρό, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).
Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου κάλεσε δύο και τρεις φορές το ΣΚΑ μέσω ασυρμάτου, χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση. Τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε μία κίνηση, η οποία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Προχώρησε με πολύ αργή ταχύτητα και μπήκε στη λάθος γραμμή. Μόλις το τρένο πέρασε έναν αισθητήρα η εσφαλμένη πορεία έγινε αντιληπτή από την τηλεδιοίκηση του ΣΚΑ και μόνο τότε απάντησε ο ρυθμιστής του ΟΣΕ και του ζήτησε να γυρίσει με την όπισθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης