Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: «Κούρεμα» 275.000 ευρώ σε ζευγάρι χαμηλόμισθων δανειοληπτών

Ρόδος: «Κούρεμα» 275.000 ευρώ σε ζευγάρι χαμηλόμισθων δανειοληπτών
Το «κούρεμα», που αντιστοιχεί σε 53% της αρχικής οφειλής των 519.000 ευρώ, τους επέτρεψε να διασώσουν, όχι μόνο την πρώτη τους κατοικία αλλά και την υπόλοιπη περιουσία τους
«Ανάσα» για ζευγάρι από τη Ρόδο, το οποίο με τη χρήση των νομικών εργαλείων που παρέχει το Κράτος κατάφερε να μειώσει το χρέος του κατά 53%.
Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε κάνει αίτηση στον Νόμο Κατσέλη και είχε απορριφθεί, ωστόσο βρήκε οριστική λύση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (ν. 4738/2020) πετυχαίνοντας «κούρεμα» άνω του 50% των οφειλών του.
Δηλαδή κατάφερε να διαγραφούν οφειλές του, ύψους 275.000 ευρώ, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.
Το «κούρεμα», που αντιστοιχεί σε 53% της αρχικής οφειλής των 519.000 ευρώ, τους επέτρεψε να διασώσουν, όχι μόνο την πρώτη τους κατοικία αλλά και την υπόλοιπη περιουσία τους.
Τα προηγούμενα χρόνια το ζευγάρι είχε βρεθεί αντιμέτωπο με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, έχοντας δημιουργήσει οφειλές σε πάνω από 12 δάνεια που είχαν μεταβιβαστεί σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.
Αρχικά, είχαν προσπαθήσει να ενταχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος 3869/2010), ελπίζοντας να μειώσουν το χρέος τους και να διασώσουν την περιουσία τους.
Ωστόσο, η αίτησή τους απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η επαγγελματική τους δραστηριοποίηση δεν μπορούσε να θεωρηθεί επιχείρηση «αυτοαπασχολούμενου» ή «βιοπαλαιστή», αλλά ότι επρόκειτο για επιχείρηση με υψηλούς τζίρους και συνεπώς διέθεταν πτωχευτική ικανότητα. Ως εκ τούτου έπρεπε η αίτησή τους να απορριφθεί.
Παρά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, το ζευγάρι δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (ν. 4738/2020), κατάφεραν τελικά να πετύχουν σημαντική μείωση των χρεών. Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης