Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας μέσα από διπλωματικά έγγραφα: Έκθεση έως 4/11 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας μέσα από διπλωματικά έγγραφα: Έκθεση έως 4/11 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας
Μετά την Αθήνα, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Τόκυο, τον ερχόμενο Δεκέμβριο
Έκθεση εγγράφων και άλλων τεκμηρίων με σκοπό την απεικόνιση ορισμένων εκ των σημαντικότερων στιγμών της ιστορίας των σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, παρουσιάζει μέσα από το αρχειακό υλικό που διαθέτει η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού των δύο κρατών.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και περιλαμβάνει περίπου 80 τεκμήρια, ξεκινώντας από διπλωματικά έγγραφα του 1872, τα οποία καλύπτουν διάφορους τομείς των σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας, μεταξύ άλλων τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις, τις οικονομικές, εμπορικές πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις κλπ.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 4 Νοεμβρίου 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας (Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα, στάση Μετρό Ευαγγελισμός. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 09:00-16:00, Τρίτη κλειστό, Τετάρτη-Κυριακή 09:00-16:00).
Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα.
Μετά την Αθήνα, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Τόκιο, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης