Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέγα σκάνδαλο στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας – Πλαστό έγγραφο για εκταμίευση χιλιάδων ευρώ με υπογραφή αντιπεριφερειάρχη

Μέγα σκάνδαλο στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας – Πλαστό έγγραφο για εκταμίευση χιλιάδων ευρώ με υπογραφή αντιπεριφερειάρχη

Ο Δήμος Κυριλίδης καταγγέλλει στην εισαγγελία τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για το πλαστό έγγραφο

Μέγα σκάνδαλο φαίνεται πώς έχει ξεσπάσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με το ζήτημα που αφορά την εκταμίευση χρημάτων με πλαστό έγγραφο (ποσό που με το ΦΠΑ θα ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ).
Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.
Την Παρασκευή (25/10/2024) ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δήμος Κυριλίδης κατέθεσε στην Εισαγγελία όλα τα στοιχεία, ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα γύρω από τις καταγγελίες.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου:

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν κ1880/23/2024 έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Ενημερωθήκαμε πως η ΕΑΔ διαπίστωσε ένα μεγάλο μέρος καταγγελιών καταλογίζοντας μάλιστα μη σύννομη και αδιαφανή διαχείριση κατά τα έτη 2015-2023, αθέμιτες πρακτικές κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και μάλιστα εντοπίζονται ακόμη και ελλείμματα 437.000 ευρώ που δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν.
Εγώ, ο Δήμος Κυριλίδης επικεφαλής της παράταξης "Μακεδονία Μπροστά Δήμος Κυριλίδης" έχοντας λάβει ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα ανακάλυψα ότι υπάρχει κρίσιμο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή για και το οποίο αμφισβητείται ως προς την γνησιότητα του (βεβαίωση έναρξης εργασιών)το οποίο βρέθηκε με διττή μορφή με αριθμό ΠΚΜ 2020015/12.12.2022 ή 2020015 12.12.2021.
Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την ΕΑΔ ότι ουδέποτε απαντήθηκε τέτοιο αίτημα και επομένως δεν έχει υπογράψει αυτό το έγγραφο με το οποίο έγινε παράνομη διακίνηση δημοσίου χρήματος.
Έτσι λοιπόν, στην 5η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας έφερα το ζήτημα και έθεσα αρκετά ερωτήματα στον αντιπεριφερειάρχη.
Μεταξύ άλλων τον ρώτησα αν έχει προβεί σε μήνυση και αν έχει ζητήσει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη.
Πράγματα τα οποία δεν έκανε ακόμη και όταν βγήκαν τα πρώτα δημοσιεύματα.
Πώς γίνεται να διακινείται δημόσιο χρήμα με πλαστό έγγραφο και ο αντιπεριφερειάρχης να μην έχει κάνει μήνυση;
Πώς γίνεται να το γνωρίζουν οι πάντες και ο αντιπεριφερειάρχης να μην ζητάει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει την δική του θέση στο ακέραιο.
Έτσι λοιπόν αυτές οι βασικές πληροφορίες μας οδηγούν ενώπιόν σας.
Ζητάμε να επιληφθείτε του θέματος για το εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις και από πλευράς διοίκησης της περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη όπως και της
διοίκησης των ΚΤΕΛ.
Επίσης παρακαλούμε να ζητήσετε τα πρακτικά της 5ης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας για να διαπιστώσετε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας έδειξε και το πλαστό έγγραφο αλλά επίσης ανέφερε ότι αν κρίνει ότι πρέπει να προβεί σε μήνυση θα το κάνει με την νομική υπηρεσία.
Θεωρούμε αδιανόητο ότι υπάρχει εδώ και μεγάλο διάστημα πλαστό έγγραφο και ο αντιπεριφερειάρχης δεν έχει πράξει αυτά που θα έπραττε οποιοσδήποτε που θα παρουσιαζόταν ως θύμα.
IMG_20241025_104705.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης