Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η Robinhood - Ελκυστική αγορά, διαθέσιμες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η Robinhood - Ελκυστική αγορά, διαθέσιμες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
Η Robinhoοd προσφέρει στους πελάτες της στην Ευρώπη τη δυνατότητα να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα εντός και εκτός της εφαρμογής της
Την επέκτασή της στην Ευρώπη ανακοίνωσε η πλατφόρμα επενδύσεων λιανικής Robinhood.
Η Robinhoοd προσφέρει στους πελάτες της στην Ευρώπη τη δυνατότητα να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα εντός και εκτός της εφαρμογής της, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες των προϊόντων της στην περιοχή, καθώς προχωράει στη διεθνή επέκτασή της.
Σε ανάρτηση στο blog της την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε ότι θα επιτρέπει στους πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καταθέτουν και να αποσύρουν περισσότερα από 20 ψηφιακά νομίσματα μέσω της πλατφόρμας της, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, ethereum, solana και αμερικανικού δολαρίου.

Νέες δυνατότητες στην Ευρώπη - Ελκυστική αγορά

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά δίνει στους Ευρωπαίους χρήστες της Robinhood τη δυνατότητα να «αυτο-θεματοποιούν» περιουσιακά στοιχεία - που σημαίνει ότι, αντί να εμπιστεύεστε το κρυπτονόμισμα σας σε μια πλατφόρμα τρίτου μέρους, μπορείτε αντ' αυτού να το κάνετε κτήμα σας σε ένα πλήρως ιδιόκτητο πορτοφόλι που κρατάει τα χρήματά σας.
Τον Δεκέμβριο του 2023 η Robinhood ξεκίνησε για πρώτη φορά την υπηρεσία συναλλαγών κρυπτογράφησης, Robinhood Crypto, στην ΕΕ.
Η υπηρεσία επέτρεπε στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα, αλλά όχι να τα μεταφέρουν εκτός πλατφόρμας, είτε σε άλλη πλατφόρμα τρίτου μέρους είτε στο δικό τους αυτοδιαχειριζόμενο wallet.
Ο Johann Kerbrat, γενικός διευθυντής της μονάδας κρυπτογράφησης της Robinhood, δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει ότι η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να γίνει μια ελκυστική αγορά για τα ψηφιακά νομίσματα, χάρη στους φιλικούς προς την κρυπτογράφηση κανονισμούς που υιοθετούνται από το μπλοκ.
«Η ΕΕ μπορεί να γίνει μια πολύ ελκυστική αγορά το επόμενο έτος», δήλωσε ο Kerbrat σε συνέντευξή του.
Επισήμανε το ορόσημο της ΕΕ Markets in Crypto-Assets (MiCA), κανονισμός, ο οποίος ορίζει εναρμονισμένους κανόνες για τον τομέα της κρυπτογράφησης και στα 27 κράτη μέλη του μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης