Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σεισμός στα cryptos - Τέσσερις λόγοι για τους οποίους o Elon Musk «ξεφόρτωσε» Bitcoin 760 εκατ. δολ.

Σεισμός στα cryptos - Τέσσερις λόγοι για τους οποίους o Elon Musk «ξεφόρτωσε» Bitcoin 760 εκατ. δολ.
Βάσει των δεδομένων που πρόσφερε η Arkham Intelligence, τα BTC μεταφέρθηκαν σε νέα wallet και όχι σε κάποιο ανταλλακτήριο
Σεισμό προκάλεσε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η είδηση πως η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ιδρυτής της οποίας είναι ο πολύς Elon Musk, «ξεφόρτωσε» Bitcoin (BTC) 760 εκατ. δολ. έπειτα από δύο χρόνια… απραξίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του BitcoinTreasuries, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πριν από αυτή την κίνηση, ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος εταιρικός κάτοχος BTC.
Σημειωτέον, η Tesla συσσώρευσε τις συμμετοχές της το 2021, πουλώντας ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των BTC της εν μέσω της bear market του 2022.
Βάσει των δεδομένων που πρόσφερε η Arkham Intelligence, τα BTC μεταφέρθηκαν σε νέα wallet και όχι σε κάποιο ανταλλακτήριο, γεγονός που μετρίασε τους πρώιμους φόβους για μια αρκετά μεγάλη πώληση.
Η Tesla ή ο Musk δεν έχουν ακόμη σχολιάσει δημόσια την κίνηση, αν και περισσότερες λεπτομέρειες ενδέχεται να δοθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των κερδών γ’ τριμήνου.

Οι 4 λόγοι…

Προσώρας, για την κίνηση αυτή μπορούν να γίνουν μόνο εικασίες που κυμαίνονται από τη διαχείριση πορτοφολιού έως την αναδιάρθρωση, είπε ο αναλυτής της κοινότητας CryptoQuant Maartunn στο CoinDesk. Συγκεκριμένα:

1. Συμμόρφωση ή Εσωτερικοί Έλεγχοι: Η Tesla μπορεί να μετέφερε BTC για την εκπλήρωση λογιστικών ή νομικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την υποβολή εκθέσεων ή εσωτερικούς ελέγχους.

2. Διαχείριση wallet: Η Tesla πιθανότατα χρησιμοποιεί πολλά πορτοφόλια για λειτουργικούς σκοπούς.
Βέβαια, αυτό δεν φαίνεται πιθανό, επειδή οι διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν πρόσφατα χρησιμοποιούν παρόμοιες διευθύνσεις Pay-to-PubKey-Hash (P2PKH).

3. Αναδιάρθρωση Ταμείων: Αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος μιας στρατηγικής για την αναδιοργάνωση των διαθεσίμων bitcoin εν όψει μελλοντικών πωλήσεων ή δανείων, παρόμοιων με τις κινήσεις που παρατηρήθηκαν στο ανταλλακτήριο Mt. Gox.

4. Aλλος λόγος που ακούγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να είναι η ενοποίηση των UTXO (unspent transaction outputs) - δηλαδή, η διαδικασία συνδυασμού πολλών UTXO σε ένα ή λιγότερα UTXO.
UTXO μπορεί να θεωρηθούν ως μεμονωμένα μη δαπανηθέντα ποσά οποιουδήποτε token που περιμένουν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές συναλλαγές.
Κάθε UTXO που χρησιμοποιείται σε μια συναλλαγή αυξάνει το μέγεθος της συναλλαγής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες χρεώσεις επειδή οι εξορύκτες χρεώνουν με βάση το μέγεθος των δεδομένων της συναλλαγής.
Η ενοποίηση οδηγεί σε λιγότερα στοιχεία για μελλοντικές συναλλαγές, μειώνοντας δυνητικά το κόστος και αυξάνοντας την ταχύτητα μιας μεγαλύτερης συναλλαγής στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης