Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

Παράνομες ασφαλίσεις στον ΕΔΟΕΑΠ - Και συνταγογραφήσεις;

Παράνομες ασφαλίσεις στον ΕΔΟΕΑΠ - Και συνταγογραφήσεις;
Οι παρανόμως ασφαλισμένοι ήταν άμεσα αλλά και έμμεσα μέλη (σύζυγοι)
Μύλος επικράτησε όπως μαθαίνουμε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ καθώς αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον 100 άτομα ήταν παράνομα ασφαλισμένα.
Οι παρανόμως ασφαλισμένοι ήταν άμεσα αλλά και έμμεσα μέλη (σύζυγοι) καθώς ήταν ασφαλισμένοι ταυτόχρονα σε άλλο ασφαλιστικό φορέα. Ως γνωστόν, σε ό,τι αφορά στα άμεσα μέλη δεν επιτρέπεται η ασφάλιση από το νόμο σε δύο φορείς υγείας και επικούρησης-εφάπαξ ενώ στα έμμεσα προβλέπεται μόνο εφ όσον δεν εργάζονται και δεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα.

Υποτίθεται δε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει συνδεθεί με την ΗΔΙΚΑ για να γίνεται έλεγχος, αλλά από ότι φαίνεται ο έλεγχος είναι ανεξέλεγκτος και κάποιοι «εξυπηρετούνται» σε βάρος του ασφαλιστικού Οργανισμού. Πέραν της παράνομης ασφάλισης το θέμα που προκύπτει είναι ότι οι μη νομίμως ασφαλισμένοι έχουν εγγραφεί και στους εκλογικούς καταλόγους καθώς εμφανίζονται ως άμεσα μέλη με δικαίωμα ψήφου και οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί τον επόμενο μήνα.

Κατά τα λοιπά, ο ΕΔΟΕΑΠ είναι εποπτευόμενος φορέας από το Υπουργείο Υγείας το οποίο φαίνεται ότι … πετά αετό και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει περιορίσει το ενδιαφέρον του στο επίσης πολύ σημαντικό θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων ιατρών. Καλού κακού ας ψάξει τι γίνεται με τις συνταγογραφήσεις στον ΕΔΟΕΑΠ καθώς μαθαίνουμε ότι υπήρξε καταγγελία μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής για συνταγογράφηση και εκτέλεση συνταγής εν αγνοία του αλλά θάφτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης