Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

Έτσι αντιλαμβάνεται η ΝΔ τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές...

Έτσι αντιλαμβάνεται η ΝΔ τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές...
Η ΝΔ θέλει να προσφύγει κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας διότι θεωρεί ότι την προσβάλει ως κόμμα
Ο πέλεκυς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην υπόθεση της διαρροής email ομογενών στη Νέα Δημοκρατία και την Άννα Μισέλ Ασημακοπουλου ήταν βαρύς.
Η Αρχή αναγνώρισε σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κυρίως σε σχέση με τη διαρροή των εκλογικών καταλόγων του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία νόμιμη βάση για τη διαβίβαση αυτών των δεδομένων στην Ευρωβουλευτή. Οι παραβιάσεις συμπεριλάμβαναν την αποστολή των δεδομένων μέσω της εφαρμογής WhatsApp, καθώς και την περαιτέρω χρήση τους για πολιτική επικοινωνία, πράξεις που κρίθηκαν αθέμιτες και μη διαφανείς.
Όμως η ΝΔ θέλει να προσφυγει κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής στο Συμβούλιο της Επικρατειας διότι θεωρεί ότι την προσβάλει ως κομμα.
Η ΝΔ δεν σέβεται τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής παρόλο που είναι αποδεδειγμένο το αδίκημα της εσκεμμένης διαρροης προσωπικών δεδομένων. Και πόσο μάλλον όταν έχουν φάει προσωπικό πρόστιμο ο Νίκος Θεοδωροπουλος και ο Μενιος Κορομηλάς, στελέχη που κατείχαν θέση εκείνη την περίοδο.
Έτσι αντιλαμβάνεται η ΝΔ την ανεξαρτησία των θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών. Τι μας θυμιζει; Θυμίζει έντονα τις προσπάθειες να υποβαθμίσει το Μαξίμου την ΑΔΑΕ, τον Ράμμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης