Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, η έκρηξη… της Ζωής και ο άπατος Σαράκης - Όλο το παρασκήνιο

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, η έκρηξη… της Ζωής και ο άπατος Σαράκης - Όλο το παρασκήνιο
Πρόωρο τέλος στις ασυναρτησίες Κωνσταντοπούλου έβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
Παρά τις ενστάσεις Σαράκη και Κατσιβαρδά, που οδήγησαν σε επανάληψη της διαδικασίας, ο Μιχάλης Χουρδάκης εξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.
Την υποψηφιότητα Χουρδάκη στήριξαν οι Αρετή Παπαιωάννου, Μάριος Σαλμάς, και οι πρώην Σπαρτιάτες και πλέον ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι Δημητροκάλλης, Φλώρος, Βαλτογιάννης και Μανούσος.
Οι τελευταίοι, μαζί με το Μιχάλη Χουρδάκη, στήριξαν και την υποψηφιότητα Δημητροκάλλη για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου.

Μόλις τέσσερις ψήφοι για Παύλο Σαράκη - Ξέμεινε πίσω και από τους αναπληρωματικούς

Αδύναμη αποδείχτηκε τελικά η υποψηφιότητα του Παύλου Σαράκη.
Παρότι ήταν αυτός που εκκίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης του Μιχάλη Χουρδάκη, καταθέτοντας την ένσταση του στον Πρόεδρο της Βουλής, κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις ψήφους, μένοντας πίσω ακόμα και από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο.
Την υποψηφιότητα Σαράκη στήριξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ασπιώτης, Γαυγιωτάκης και Κατσιβαρδάς, και οι τρεις προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες.

Πρώτη εμφάνιση για Δημητροκάλλη και η αναίτια επίθεση Κωνσταντοπούλου - Μπέρδεψε τους Σπαρτιάτες με τους ανεξάρτητους

Η εμφάνιση του αναπληρωτή εκπροσώπου Ιωάννη Δημητροκάλλη στη Διάσκεψη των Προέδρων, λόγω απουσίας του Μιχάλη Χουρδάκη, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Έχοντας απομείνει με έξι μόλις βουλευτές, έδειξε να θορυβείται έντονα από την πρώτη συνεργατική κίνηση των ανεξαρτήτων, αφού το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα στείλει ακόμα πιο χαμηλά την ίδια και το κόμμα της όσον αφορά την κοινοβουλευτική ιεραρχία.
Φανερά εκνευρισμένη, εξαπέλυσε αναίτια επίθεση ενάντια στον αναπληρωτή εκπρόσωπο, φτάνοντας σε σημείο να μπερδέψει τους ανεξάρτητους με τους Σπαρτιάτες.
Απευθυνόμενη αρχικά στους συμμετέχοντες, ρώτησε πως γίνεται ο κ. Δημητροκάλλης να εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους όταν έχει τη στήριξη πέντε μόνο βουλευτών, αδυνατώντας προφανώς να κατανοήσει ότι ο κανονισμός της Βουλής στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτεί την ύπαρξη σχετικής και όχι απόλυτης πλειοψηφίας.
Συνεχίζοντας στον ίδιο επιθετικό τόνο, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επαναφοράς των Σπαρτιατών από το παράθυρο στη Διάσκεψη των Προέδρων, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να ταυτίσει τους ανεξάρτητους βουλευτές και τον εκπρόσωπό τους με το πολιτικό μόρφωμα Στίγκα, παρότι γνώριζε ότι οι Σπαρτιάτες έδω και ενάμιση χρόνο συμμετέχουν σταθερά σε όλες τις διασκέψεις μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους.

Παρέμβαση Τασούλα

Πρόωρο τέλος στις ασυναρτησίες Κωνσταντοπούλου έβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.
Παίρνοντας το λόγο, εξήγησε αναλυτικά τα όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την περίπτωση των ανεξαρτήτων, πράγματα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας όφειλε να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, αφού στο παρέλθον κατείχε και η ίδια για μεγάλο διάστημα τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης