Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας: Στόχος μας οι μικρές επιχειρήσεις να ενδυναμωθούν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες

Σκρέκας: Στόχος μας οι μικρές επιχειρήσεις να ενδυναμωθούν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες
«Kάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές» τόνισε ο Κ. Σκρέκας
«Θέλουμε μία ισχυρή Ευρώπη, ισχυρότερη Ελλάδα και μία Ευρώπη πιο κοντά στους ευρωπαίους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, μιλώντας από το βήμα του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνεται στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές, υπογράμμισε ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν και οι μικρές να ενδυναμωθούν και να μεγαλώσουν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και «κάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές». Ενδεικτικά για το επιχειρηματικό κλίμα ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ιδρυθεί 150.000 νέες επιχειρήσεις από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 2020 - που ήταν η χρονιά του κορωνοϊού- ιδρύθηκαν 22.000 επιχειρήσεις. Αντίθετα, το 2016 με χαμηλές τιμές καυσίμων και με συνολικά, καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αργότερα η επιχειρηματικότητα ( πολέμους, κρίσεις κ.α.) έκλεισαν 3.500 επιχειρήσεις.
«Το θέμα δεν είναι οι προθέσεις, αλλά οι πράξεις» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία.
Παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι υψηλότερη της Ευρώπης», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στο στόχο για διατηρήσιμους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με επέκταση της παραγωγικής βιομηχανίας της χώρας.
Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία της ενωμένης Ευρώπης και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει αρκετές φορές μέτρα για τις προκλήσεις του γεωπολιτικού περιβάλλοντος και την μείωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και για το βηματισμό της στην τεχνολογία, όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο, το ψηφιακό πιστοποιητικό, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών και η νέα προταση για αντιαεροπορική ομπρέλα στην Ευρώπη.
Ο κ. Σκρέκας ευχαρίστησε τον F. Hollande για τη συμβολή του στα χρόνια της κρίσης, ώστε να μείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης