Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Γραφειοκρατία και Δικαιοσύνη, τα μεγαλύτερα προβλήματα - Να προχωρήσουν γρήγορα επιπλέον μεταρρυθμίσεις

Στουρνάρας: Γραφειοκρατία και Δικαιοσύνη, τα μεγαλύτερα προβλήματα - Να προχωρήσουν γρήγορα επιπλέον μεταρρυθμίσεις
Για την ακρίβεια, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως το πρόβλημα είναι κατά 80% εισαγόμενο και κατά 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη υλοποίησης περαιτέρω μεταρρυθμίσεων, ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
«Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη είναι σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ απαιτείται να προχωρήσουν γρήγορα επιπλέον μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο».

Το ελληνικό χρέος

Για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως είναι εξασφαλισμένη εφόσον τρέξει η ανάπτυξη και πετυχαίνουμε πρωτογενή πλεονάσματα πέριξ του 2% τα επόμενα χρόνια. Εστίασε μάλιστα, στην αύξηση των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Η ακρίβεια

Για την ακρίβεια, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως το πρόβλημα είναι κατά 80% εισαγόμενο και κατά 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά, ενώ όπως δήλωσε: «Πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού», προαναγγέλλοντας πως η ΤτΕ θα παρουσιάσει μελέτη το ερχόμενο διάστημα για τις αιτίες των ανατιμήσεων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έχει μία καθαρή τριετία μπροστά της και δεν πρέπει να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις με κυρίαρχες αυτές στη δικαιοσύνη, την αγορά εργασίας, και στο "τρίγωνο της γνώσης": παιδεία, καινοτομία, έρευνα.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό στην ΕΕ, τον χαρακτήρισε αναστρέψιμο, εκτίμησε ότι θα είμαστε κοντά στον στόχο του 2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2025», επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Η Ευρώπη χρειάζεται να ολοκληρώσει την τραπεζική της ένωση και να αποκτήσει ένα σύστημα πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων και διαχείρισης κρίσεων, χρειάζονται κοινοί κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης