Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Standard and Poor’s στις 18/10/2024 εξετάζει αναβάθμιση της Ελλάδας αλλά φοβάται μην γελοιοποιηθεί… λογικά πάει για 4/2025

Η Standard and Poor’s στις 18/10/2024 εξετάζει αναβάθμιση της Ελλάδας αλλά φοβάται μην γελοιοποιηθεί… λογικά πάει για 4/2025
Πλέον λόγω της αποτυχίας της ποσοτικής χαλάρωσης μιας τοξικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ οι αξιολογήσεις των οίκων πιστοληπτικής διαβάθμισης έχουν χάσει την σημασία τους... είναι αδιάφορο γεγονός
Ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor’s αξιολογεί την Ελλάδα σε BBB- με θετικές προοπτικές.
Στις 18 Οκτωβρίου 2024 θα αξιολογήσει την Ελλάδα και εστιάζουμε στις θετικές προοπτικές.
Όταν ένας οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί μια οικονομία και θέτει τις προοπτικές θετικές αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζει αναβάθμιση.
Όμως με την Standard and Poor’s υπάρχει ένα πρόβλημα… έχει καταντήσει γραφικός οίκος αξιολόγησης, πληρώνεται – όπως όλοι – για να αξιολογούν την οικονομία – αλλά όταν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Fitch, DBRS διατηρούν σταθερές τις προοπτικές η Standard and Poor’s ήρθε να κάνει την διαφορά.

Τι θέλουμε να πούμε

Η Standard and Poor’s η οποία είναι καθαρά υποκινούμενη και προφανώς υπάρχουν πολιτικά ελατήρια… θα ήθελε να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές δηλαδή να αναβαθμίσει την βαθμολογία από ΒΒΒ- σε ΒΒΒ δηλαδή ακόμη πιο ψηλά στην επενδυτική βαθμίδα.
Και ενώ θα ήθελε… βλέπει όλους τους άλλους και προβληματίζεται, ειδικά μάλιστα εν μέσω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.
Στις 18/10/2024 εξετάζει αναβάθμιση της Ελλάδας αλλά φοβάται μην γελοιοποιηθεί λοιπόν η Standard and Poor’s…
Λογικά δεν θα κάνει κάτι και θα αφήσει την αναβάθμιση για τον Απρίλιο του 2025… οπότε τότε θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒΒ δηλαδή δύο κλίμακες υψηλότερα στην επενδυτική βαθμίδα με ουδέτερες προοπτικές.

Πλέον λόγω της αποτυχίας της ποσοτικής χαλάρωσης μιας τοξικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ οι αξιολογήσεις των οίκων πιστοληπτικής διαβάθμισης έχουν χάσει την σημασία τους... είναι αδιάφορο γεγονός.
pistoliptikh_ikan.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης