Τελευταία Νέα
Πολιτική

FT: Εξοργισμένη η αμερικανική κυβέρνηση με την «αποφυλάκιση» του Σάββα Ξηρού

FT: Εξοργισμένη η αμερικανική κυβέρνηση με την «αποφυλάκιση» του Σάββα Ξηρού
Η αρχή του τέλους της οργάνωσης ήταν στις 29 Ιουνίου 2002 όταν η βόμβα που προοριζόταν για γραφεία στον Πειραιά, έσκασε στα χέρια του 
Εξοργισμένοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει στο Σάββα Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ οίκον περιορισμό εμφανίζονται οι αμερικανοί σύμφωνα με τους Financial Times.
Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στη σύλληψη του Σάββα Ξηρού στις 29 Ιουνίου του 2002 όταν η βόμβα που προοριζόταν για εφοπλιστικά γραφεία στον Πειραιά, έσκασε στα χέρια του.
«Ήταν η αρχή για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σχεδόν τυφλός και σοβαρά τραυματισμένος ο 30 χρόνος τότε έδωσε κατάθεση μέσα από το νοσοκομείο , όπου νοσηλευτικές για μεγάλο διάστημα, για τη δράση του στην οργάνωση» αναφέρουν οι FT.
Για τα εγκλήματα του καταδικάστηκε, μαζί με άλλα 14 μέλη της οργάνωσης, σε κάθειρξη 5 φορές ισόβια.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως μετά από χρόνια φυλάκισης, πέρασε πρόσφατα από το κοινοβούλιο νόμο που επιτρέπει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την αιτιολογία ότι είναι ανάπηρος σε ποσοστό 90%.
Το δημοσίευμα ωστόσο υπογραμμίζει την αντίθεση της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς στα θύματα της 17 Νοέμβρη συγκαταλέγονται και αμερικανοί πολίτες. 
Το δημοσίευμα αναφέρει πληροφορίες από τις συλλήψεις που είχε κάνει τότε η ελληνική αστυνομία αλλά και την πορεία της δίκης του Σάββα Ξηρού, των αδερφών του αλλά και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης