Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαμουλάκης: Απένταξη αντιπλημμυρικών έργων και φραγμάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης - Επικίνδυνα ανεύθυνη η κυβέρνηση

Μαμουλάκης: Απένταξη αντιπλημμυρικών έργων και φραγμάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης - Επικίνδυνα ανεύθυνη η κυβέρνηση
"Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεύθυνη για την χώρα. Θα κληθούν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις", τονίζει ο Χ.  Μαμουλάκης.
«Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την χώρα μας, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι από τον Οκτώβριο το 2023 για απεντάξεις κρίσιμων έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» , όπως δηλώνει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χ. Μαμουλάκης.
Όπως αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης, «επίσημα πλέον, άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα στην Κρήτη, τη Λέσβο, την Κορινθία, την Αμβρακία και το Ωραιόκαστρο, ύψους σχεδόν 300.000.000 ευρώ, μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας».
«Αντ’ αυτού, δεσμεύτηκαν από το Ταμείο 200.000.000 ευρώ, για να αγοράσει εταιρεία Τουρκικών συμφερόντων της χώρας μας, ηλεκτρικά οχήματα από την Γερμανία και την Κίνα! Χωρίς δηλαδή να έρθει ούτε ένα ευρώ στην τοπική οικονομία. Αυτές είναι οι προτεραιότητες των κυβερνόντων, ακόμα και μετά τις καταστροφές του Ιανού και του Daniel και παρά το ότι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, είναι μπροστά μας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεύθυνη για την χώρα. Θα κληθούν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις», προσθέτει ο κ. Μαμουλάκης.
Εξηγεί πως έπειτα από σχετικές αναρτήσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο πρόγραμμα «Διαύγεια», οι απεντάξεις από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας αφορούν:
-Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ Φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
-Έργα διευθέτησης ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων.
-Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση).
-Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης.
-Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης