Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθώος ο Κασιδιάρης για υποκίνηση μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης

Αθώος ο Κασιδιάρης για υποκίνηση μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης

Οι δηλώσεις της συνηγόρου του, που κέρδισε μία ακόμα μάχη

Σχετικά Άρθρα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε αθώο έκρινε τον Ηλία Κασιδιάρη για τις πράξεις της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους δημόσια και μέσω του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση.
Η δίκη του έγκλειστου πολιτικού έγινε την Τρίτη (21/5/2024) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.
Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Ηλία Κασιδιάρη με ανάλογη πρόταση εισαγγελέα της έδρας, θεωρώντας ότι υπήρχε έκφραση γνώμης – άποψης που δεν υπερέβη το όριο της νομιμότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δικαστήριο δέχτηκε, επίσης, ότι δεν υπήρχε διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί το συγκεκριμένο διάστημα υπήρχε μεταναστευτικό ρεύμα.
Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βασιλική Πανταζή, τόνισε στην αγόρευσή της ότι «πρόκειται κατά κόρον για πολιτικές αναφορές που χρησιμοποιούνταν από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσαν δημόσιες προτροπές».
Σε δήλωσή της, η δικηγόρος του Κασιδιάρη αναφέρει:
«Ομόφωνα αθώο και με σύμφωνη Εισαγγελική πρόταση, έκρινε  σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, τον Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε πράξεις βίας και ρητορικής μίσους και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Το κατηγορητήριο αφορούσε ομιλίες του το 2021, και ειδικότερα τις φράσεις “συντριβή του πολιτικού κατεστημένου” και το “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”».
Θυμίζουμε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης και πλέον δεν έχει καμία εκκρεμότητα με δικαστήρια, ο δρόμος είναι ανοιχτός και απομένει να γίνει το συμβούλιο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης