Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες στις 27/5 ο Αυγενάκης για το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ - Συνάντηση με Wojciechowski

Στις Βρυξέλλες στις 27/5 ο Αυγενάκης για το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ - Συνάντηση με Wojciechowski
Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο Λ. Αυγενάκης θα αναφερθεί στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες θα συμμετέχει αύριο, Δευτέρα 27/5, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Janusz Wojciechowski.
Μάλιστα, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο κ. Αυγενάκης θα αναφερθεί στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα υπογραμμίσει την βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης για την πλήρη εξυγίανση του, ώστε ο οργανισμός να λειτουργεί προς όφελος των παραγώγων με δικαιοσύνη και υπό πλήρη διαφάνεια.
Ήδη, ο υπουργός σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει υπογραμμίσει ότι από το 2016 η ΕΕ είχε θέσει ζητήματα σχετικά με την λειτουργίας του. Στην διάρκεια του 2023 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αν και είχε επισημάνει εγγράφως προς την τότε διοίκηση του οργανισμού τα προβλήματα, δεν είχε γίνει καμιά διόρθωση των δυσλειτουργιών. Με την αλλαγή της διοίκησης προχώρησε και η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων και ήδη από τις 12 επισημάνσεις της ΕΕ (9 δομικές και 3 τεχνικές) έχουν ικανοποιηθεί οι 6.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση του με τον κ. Wojciechowski, ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κ. Μπαμπασίδη και τους Αντιπροέδρους του Οργανισμού Ελ.Ζερβό και Ιω. Κουρδή.

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ο κ. Αυγενάκης θα εκφράσει την ικανοποίηση του για το νέο Κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που ετέθη σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2024, όμως θα υπογραμμίσει ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ζητά τη δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, τη μείωση των οικολογικών σχημάτων από τα 33 που είναι σήμερα με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς πόρων από πυλώνα σε πυλώνα ώστε να μπορέσει να απορροφήσει το κάθε κράτος το μέγιστο των πόρων που δικαιούται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης