Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μισέλ - Gate: Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον δικηγόρο των αποδήμων - «Δεν βασίζεται σε καμιά απόφαση»

Μισέλ - Gate: Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον δικηγόρο των αποδήμων - «Δεν βασίζεται σε καμιά απόφαση»
Ο δικηγόρος των αποδήμων διευκρινίζει ότι «η Αρχή κατέληξε ρητώς ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς έγινε η διαρροή, από ποιο άτομο, σε ποιον χρόνο και με ποιο μέσο»
Σφοδρά πυρά εξαπολύει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταρρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων.
Ειδικότερα, όπως τονίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σωτηρόπουλος, «σε κανένα σημείο της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν προκύπτει ότι η διαρροή των δεδομένων έγινε κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Παράλληλα, επισημάινει ότι «η Αρχή κατέληξε ρητώς ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς έγινε η διαρροή, από ποιο άτομο, σε ποιον χρόνο και με ποιο μέσο» και τονίζει πως «επομένως, αυτά που διαδίδονται από την κυβέρνηση ότι η Αρχή έκρινε ότι όλο το περιστατικό αφορούσε προηγούμενη κυβερνητική θητεία δεν βασίζονται στο κείμενο της απόφασης. Διαφορετικά θα μας έλεγαν αριθμό σελίδας».



Επισημαίνεται ότι προηγουμένως σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάλυψε» ουσιαστική την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, επιρρίπτοντας ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως «είναι κρίμα, είναι άδικο -όπως θέλετε πείτε το- τα 400.000, να τα πληρώσουν οι πολίτες», απάντησε σε παρόμοιο μήκος κύματος υπογραμμίζοντας: «Μα, κοιτάξτε να δείτε, τελικά αυτό το οποίο έχει σημασία είναι να διορθώσουμε την αδυναμία μας. Και σε αυτή τη λογική πολλές φορές μπαίνουν διοικητικά πρόστιμα στο κράτος με την ευρεία έννοια. Δεν τα πληρώνει ποτέ ο πολιτικός προϊστάμενος, έτσι δεν είναι; Τώρα, αν το κράτος κρίνει, προσέξτε, ότι πρέπει να στραφεί κατά συγκεκριμένου προσώπου, αυτό έχει πάντα τη δυνατότητα να το κάνει. Αν πρέπει να προσωποποιηθεί η ευθύνη σε ένα πρόσωπο, έχει τη δυνατότητα το Υπουργείο, αυτό να το κάνει.
Προ ημερών η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλει στην πρώην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου πρόστιμο 40.000 ευρώ για το σκάνδαλο διαρροής, καθώς και πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης