Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ακήρυχτος πόλεμος Τσίπρα με Κασσελάκη ρίχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Ο ακήρυχτος πόλεμος Τσίπρα με Κασσελάκη ρίχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ
Ο Κασσελάκης γνωρίζει πολύ καλά πως η σύγκριση με τον τέως αρχηγό είναι συντριπτικά εναντίον του, για αυτό και με όσα λέει προσπαθεί να τον παρουσιάσει έναν συνταξιούχο πολιτικό
Eίναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένας βουβός πόλεμος μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο του για την πιθανή επιστροφή του Τσίπρα στην πολιτική, για αυτό και έκανε απαξιωτικές δηλώσεις για τον Τσίπρα και προσπάθησε να τον… συνταξιοδοτήσει.
Ο Κασσελάκης γνωρίζει πολύ καλά πως η σύγκριση με τον τέως αρχηγό είναι συντριπτικά εναντίον του, για αυτό και με όσα λέει προσπαθεί να τον παρουσιάσει έναν συνταξιούχο πολιτικό.
Μόνο που ο Τσίπρας ένας 50άρης πολιτικός, πολύ νέος δηλαδή ακόμα. Και όχι μόνο.

Οι δημοσκοπήσεις και τα συμφέροντα


Ισχυρά συμφέροντα προσπαθούν να φέρουν πίσω τον Αλέξη Τσίπρα.
Παρήγγειλαν και δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν με αυθόρμητη επιλογή να είναι πρώτος σε δημοφιλία και σε ηγετική ικανότητα να γίνει πρόεδρος ενός κόμματος ενωμένης Κεντροαριστεράς.
Ότι είναι ο μόνος που μπορεί να ενοποιήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δημοσκοπήσεις ενόχλησαν τον Κασσελάκη και αποφάσισε να κάνει μία συνέντευξη προκειμένου να πει ότι ο Τσίπρας δεν θα αξιοποιηθεί στην κυβέρνηση, είναι ένας πολιτικός που έχει αποσυρθεί και ότι ενδιαφέρεται για την ενεργό πολιτική παρά μόνο για το Ινστιτούτο του. Και ότι αυτό προκύπτει από ιδιωτική συνομιλία τους…

Δεν υπάρχει ούτε καλή χημεία, ούτε επικοινωνία


Ο Κασσελάκης επίσης προσπαθεί να πείσει ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και ότι έχουν συχνή επαφή, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και φαίνεται ότι λέει ψέματα.
Για την ακρίβεια συναντήθηκαν τελευταία φορά στην παρουσίαση των υποψηφίων και αυτό διότι επέμενε ο Κασσελάκης γιατί θα ήταν καλό για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας και την ημέρα παρουσίασης για να είναι εκεί ο Αλέξης που βρισκόταν στο εξωτερικό σε αποστολή.

Ο Αλέξης δεν έχει εκτίμηση στο νέο αρχηγό

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκτιμάει και τόσο τον Στέφανο Κασσελάκη, θεωρεί ότι δεν έχει ιδεολογία, ότι είναι ένα πρόσωπο με υπέρμετρη φιλοδοξία που στηρίχτηκε πολύ στους Πολάκη-Παππά και έτσι έμεινε στο κόμμα. Είναι λάθος όσοι λένε ότι τον έφερε ο Τσίπρας. Απλά ο Τσίπρας βλέποντας ότι το κόμμα πάει στην Αχτσιόγλου, αποφάσισε και με πιέσεις τρίτων να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Μετά όμως μετάνιωσε πικρά καθώς είδε ότι το κόμμα γίνεται φιλελεύθερο και προσωποπαγές. Τα αριστερά στελέχη του έφυγαν.
Οι στενοί του συνεργάτες Σακελλαρίδης-Χαρίτσης έφυγαν.
Οι Τεμπονέρας και Σπίρτζης εκδιώχθηκαν από το κόμμα, του πρώτου του έκοψε το μισθό και τον δεύτερο δεν τον βλέπει καν…

Το φιάσκο του συνεδρίου


Στο συνέδριο ο Τσίπρας επέβαλε στη Γεροβασίλη να κάνει σαματά και να βγει μπροστά ως υποψήφια. Όμως, το ίδιο βράδυ έγιναν μυστικές δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι ο Κασσελάκης παίρνει 60%-65% και 30%-35% η Γεροβασίλη και έτσι αποφάσισε η δεύτερη να πάρει πίσω την υποψηφιότητά της. Είχε παρέμβει και ο Νίκος Παππάς που διατήρησε το μηχανισμό υπέρ του Κασσελάκη.

Αυτή είναι η αλήθεια για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ


Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αγριέψει. Και θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο καθώς οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν σε διάφορα παράκεντρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κακές. Το κόμμα μπορεί να χάσει και τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, έχει πολύ μικρή συσπείρωση και οι τοπικές του είναι διαλυμμένες. Η απέλπιδα προσπάθεια του Κασσελάκη να απευθυνθεί σε νέους δεν είναι και τόσο στιβαρή, οι νέοι την Κυριακή με πολύ ζέστη θα είναι στην παραλία, σιγά μην πάνε να στηθούν στην κάλπη.
Είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν θα γράψει 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσει να αγγίξει το 17% που έπιασε ο Τσίπρας στις εθνικές εκλογές. Το πιθανότερο είναι να πέσει κατά πολύ κάτω από αυτό το ποσοστό. Οι διαρροές του προς τη Νέα Αριστερά αγγίζουν το 20%, οπότε καταλαβαίνετε ότι γίνεται μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης