Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περίοδος χάριτος... τέλος - Μητσοτάκης: Επανερχόμαστε σε δημοσιονομική κανονικότητα - Όποιος ξεφεύγει, μπαίνει σε επιτήρηση

Περίοδος χάριτος... τέλος - Μητσοτάκης: Επανερχόμαστε σε δημοσιονομική κανονικότητα - Όποιος ξεφεύγει, μπαίνει σε επιτήρηση
Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η «ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο»
Σχετικά Άρθρα
Σε μια δήλωση, που μόνο θετικές εξελίξεις, δεν προμηνύει προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδηλώνοντας ότι η... περίοδος χάριτος και των παροχών έφτασε στο τέλος της.
Σε νέα τηλεοπτική εμφάνιση ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός χτύπησε... καμπανάκι και υπενθύμισε ότι μετά την πανδημία του κορωνοϊού, επιστρέφουν οι δημοσιονομικοί κανόνες
«Μετά την πανδημία, επανερχόμαστε σε μια εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας. Όποιος ξεφεύγει από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, μπαίνει σε επιτήρηση» διεμήνυσε μιλώντας στον Ant1, ενώ προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει ότι «η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία» και κάλεσε όποιον εισηγείται κάτι τέτοιο «να πει ποιους φόρους θα αυξήσει και ποια επιδόματα θα μειώσει». Εξαπέλυσε, μάλιστα, δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «το κόστος του προγράμματος Κασσελάκη είναι 45 δισ. την τετραετία» και ότι «αν υλοποιούσαμε έστω ένα τμήμα αυτού του προγράμματος, θα επιστρέφαμε στο μνημόνιο και στη χρεοκοπία».

Η ακρίβεια

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η «ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο» και ότι «το πρώτο πρόβλημα παντού σήμερα είναι το κόστος διαβίωσης». Σημείωσε ότι βασικό ζήτημα είναι το γεγονός ότι «ξεκινήσαμε με μια χαμηλή βάση λόγω της δεκαετούς κρίσης» και πως «αυτό καλούμαστε να διαχειριστούμε».
Όσον αφορά τις τιμές, υποστήριξε ότι «η κατάσταση τον τελευταίο μήνα φαίνεται να πηγαίνει κάπως καλύτερα» και δήλωσε ότι του «έκανε εντύπωση» το γεγονός ότι η επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν για τα υπερκέρδη των πολυεθνικών «αντιμετωπίστηκε υποτιμητικά από την αντιπολίτευση».

Στο τραπέζι ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση διερευνά χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για τη διεύρυνση του προγράμματος "Σπίτι μου" ώστε να αφορά περισσότερους. Το ζήτημα είναι βάλουμε περισσότερα σπίτια στην αγορά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των ενοικίων.
Αναφορικά με τα Airbnb επανέλαβε ότι «το μελετάμε για να βάλουμε λελογισμένους περιορισμούς ώστε να αυξηθούν τα σπίτια για μακροχρόνια ενοικίαση».

Οι ευρωεκλογές

Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, είναι, «οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια».
«Έχουμε να κάνουμε με μια εθνική κάλπη, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές. Η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «όσο μεγαλύτερο ποσοστό έχει η Ν.Δ. τόσο μεγαλύτερη η ισχύ μας για μεταρρυθμίσεις».
Ως προς τον πήχη των ευρωεκλογών, σχολίασε ότι «εμείς έχουμε βάλει σαφή πήχη, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα», τόνισε ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει ως προς τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς» την επόμενη ασχέτως αποτελέσματος και έθεσε τον στόχο η Ν.Δ. να εκλέξει όσο περισσότερους ευρωβουλευτές γίνεται.
Για την επιστολική ψήφο έκανε λόγο για πετυχημένη τομή ενώ σημείωσε ότι «στόχος είναι και η εφαρμογή και στις εθνικές εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης