Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Σκέρτσου – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ακρίβεια και τη... Γερμανία – Η επίμαχη δήλωση του υπουργού και οι εκατέρωθεν βολές

Κόντρα Σκέρτσου – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ακρίβεια και τη... Γερμανία – Η επίμαχη δήλωση του υπουργού και οι εκατέρωθεν βολές
"Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news", ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με φόντο πρόσφατη δήλωση του Άκη Σκέρτσου ότι οι Γερμανοί καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα σε σχέση με τους Έλληνες διότι πρόκειται για υποδεέστερης ποιότητας προϊόντα.
Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 3/6, μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για παραποίηση των λόγων του σχετικά με τους λόγους που αντίστοιχα προϊόντα σε άλλες χώρες πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.
«Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news. Aυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ψέματα κινείται», είπε ο κ. Σκέρτσος.
Μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς στην προεκλογική περίοδο και εάν «εξαρτάται από κάποια συμφέροντα».
Ακόμη, μιλώντας για την ακρίβεια ο υπουργός και κληθείς να εξηγήσει γιατί οι τιμές στα προϊόντα παραμένουν στα ύψη, δήλωσε ότι όσο πιο κλειστή είναι μια αγορά, μια οικονομία όπως η δική μας που τώρα ανοίγει υποδεχόμενη περισσότερες επενδύσεις, τώρα θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή.
Σε σχέση με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις κατηγορίες ότι άργησε η κυβέρνηση να αντιδράσει, είπε ότι «ερχόμαστε πρώτοι να θέσουμε ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν κενά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Όπως είπε, «ο πληθωρισμός με τα στοιχεία που βγήκαν την Παρασκευή από τη Eurostat φαίνεται πλέον να αντιμετωπίζεται με τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για πρώτη φορά έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό από το 2021 στην Ελλάδα και στα τρόφιμα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα , αρχίζει να φέρνει κάποια αποτελέσματα η προσπάθεια που κάνουμε».
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, που κατηγορεί την κυβέρνηση για αισχροκέρδεια, σχολίασε ότι το βασικότερο μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκέτσος, «τα εισοδήματα αυξάνονται μεν, η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, ωστόσο ο πληθωρισμός που είναι επίμονος, ειδικά σε κάποιες κατηγορίες, όπως είναι τα τρόφιμα, ροκανίζει ένα μέρος των αυξήσεων».
«Επαναλαμβάνω, αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως εμείς δεν πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως κάνει δυστυχώς η αντιπολίτευση. Με εντιμότητα και ειλικρίνεια αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και στο εθνικό επίπεδο και στο ευρωπαϊκό», συμπλήρωσε.
«Γίνονται πλέον πολύ σοβαροί έλεγχοι, συστηματικοί έλεγχοι, επιβάλλονται πρόστιμα και γι΄ αυτό δεν λέει κουβέντα η αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι απόψε θα παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας πως «δεν αρκεί όσα πει σήμερα στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης, αλλά πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως».
Σηείωσε δε, με αφορμή τη μη κατάθεση του Πόθεν Έσχες από τον κ. Κασσελάκη, ότι «είναι ένας νέος αρχηγός και ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κομίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή τη διαφάνεια, την αδιαμεσολάβητη σχέση, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα. Αντιθέτως όμως, στην πράξη υπάρχει αδιαφάνεια. Δεν μας έχει ενημερώσει για τα εισοδήματά του. Όφειλε να ενημερώσει από τη στιγμή που ανέλαβε και εντός τριμήνου όφειλε και εγγράφως, να πάει να καταθέσει την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης. Δεν το έκανε και λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει ούτε σε ποια έννομη τάξη έχει προσγειωθεί, ούτε ποιο είναι το Σύνταγμά μας, ούτε τι λένε οι νόμοι μας», αλλά «προσπαθεί πουλώντας τρέλα να μας πείσει. Δεν αρκεί σε μια ομιλία να μας πει ότι "έχω αυτά και αυτά". Πρέπει να τα καταθέσει εγγράφως. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για την παρουσίαση μιας φορολογικής κατάστασης. Το πόθεν έσχες είναι κάτι διαφορετικό. Αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, αφορά τις μετοχές, αφορά τα ακίνητα, αφορά τις μεταβιβάσεις. Αφορά την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του, την οποία οφείλει επίσης να παρουσιάσει και να καταθέσει και έχει ηθική υποχρέωση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παράγει θετικό υπόδειγμα και όχι αρνητικό υπόδειγμα».
Περαιτέρω, ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στο θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων και τα πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες δεν τα καθαρίσουν, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι τιμωρητικός, αλλά αυτό που θέλει με αυτό το μέτρο είναι να αλλάξει η κουλτούρα του κόσμου.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Για θράσος των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου και μάλιστα, παραθέτει «το επίμαχο στιγμιότυπο που τον εκθέτει για μία ακόμη φορά».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «πρόκειται για Fake news. Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο… Βρείτε το βίντεο» φώναζε σήμερα ο υπουργός επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, σχετικά με την επική δήλωσή του πως το ίδιο προϊόν στη Γερμανία πωλείται φθηνότερο απ’ ότι στην Ελλάδα γιατί διαθέτει υποδεέστερη σύνθεση».
«Το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Λες και ήταν δύσκολο να βρεθεί το επίμαχο στιγμιότυπο που τον εκθέτει για μία ακόμη φορά. Το ζήτησε όμως. Κι αφού το ζήτησε οφείλουμε να του το δώσουμε», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναρτά το σχετικό βίντεο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης