Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης έως 6/6 για την υποψηφιότητα της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης έως 6/6 για την υποψηφιότητα της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Tην Πέμπτη 6/6  ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 5 μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026.
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα πραγματοποιήσει ένα τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.
Ειδικότερα, αύριο, Τρίτη 4/6, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.
Την Τετάρτη 5/6 ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres.
Ακολούθως, θα παραστεί από κοινού με τους Υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.
Τέλος, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 5 μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την 1η Ιανουαρίου 2025. Μέχρι τότε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΗΕ πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης αναμένεται να λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ως παρατηρητής, για να εξοικειωθεί με τις διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης