Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για Πόθεν Έσχες - Βολές Μαρινάκη, debate με Μητσοτάκη ζητά ο Κασσελάκης

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για Πόθεν Έσχες - Βολές Μαρινάκη, debate με Μητσοτάκη ζητά ο Κασσελάκης
Τον Κ. Μητσοτάκη σε debate με τον Στ. Κασσελάκη καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τη διεξαγωγή debate μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Στ. Κασσελάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, μετά  και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, για το Πόθεν Έσχες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  
"Δεν είναι Πόθεν Έσχες το μονοσέλιδο excel που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης", τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξηγώντας πως «υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».
Ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει την παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προηγούμενο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, είπε πως «αυτό, που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν πόθεν έσχες, αλλά ένα μονοσέλιδο excel το οποίο επέδειξε μετά από πολλές παλινωδίες ,στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σόου. Υπάρχει μία παραβίαση της νομοθεσίας, καθώς σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από το τέλος του 2023, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, όχι εμάς. Επίσης, από όσα παρουσίασε τα νούμερα δεν βγαίνουν, και δεν προκύπτει επιβεβαίωση του ισχυρισμού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του, πως διάγει το βίο που διάγει, ο οποίος δεν ποινικοποιείται, αλλά είναι αλήθεια πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν».
Εξήγησε ότι «η δήλωση περιουσιακής κατάστασης αποτελεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, που απαιτεί συγκεκριμένα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα τεκμήρια. Παράδειγμα όταν αναφέρεσαι σε δάνεια, πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια, να έχεις σχετικά στοιχεία για τα δάνεια αυτά – είναι στεγαστικά, είναι επιχειρηματικά; – όταν αναφέρεσαι σε έσοδα, πρέπει να ξέρεις τι έσοδα είναι αυτά, είναι από τόκους, από τι είναι;».
Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ότι ενώ γυρνάει σε όλη την Ελλάδα και κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο ίδιος δεν μας είχε πει την πραγματικότητα και η χθεσινή παρουσίαση της περιουσιακής του κατάστασης μας γέννησε περισσότερα ερωτήματα.
Ο  κ. Μαρινάκης απάντησε και για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για τα ακίνητα και την περιουσιακή κατάσταση του Κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για παραμύθι που δεν έχει δράκο και καλώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση να πει συγκεκριμένα «ποια ακριβώς είναι τα 40 σπίτια του πρωθυπουργού», που «ούτε 4 δεν έχει. Επομένως, η συζήτηση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παιδαριώδης αντιπερισπασμός».
Όπως είπε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει κατά το νόμο και όχι σε ομιλίες, πόθεν έσχες επί 20 χρόνια και το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Ανασύρουν θεωρίες συνωμοσίας και ψευδή δημοσιεύματα από το παρελθόν, έχουν έμφυτη τάση στην εξαπάτηση τους .Καλώ να υποδείξουν ποια είναι τα 39, 40 ή 42 - αλλάζουν ανάλογα με το δημοσίευμα - ακίνητα του πρωθυπουργού, μπερδεύουν τα αγροτεμάχια με τα ακίνητα».
Κληθείς να απαντήσει για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο επικοινωνιακός σύμβουλος, Σταν Γκρίνμπεργκ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι πληρώνεται βάσει συγκεκριμένης σύμβασης με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και έκανε λόγο για «αστεία καραμέλα».

Σε debate καλεί τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης

«Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα»,  δήλωσε της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.
«Σε όποιο μέρος θέλει, όποτε θέλει μέχρι την Παρασκευή και με όποιον ή όποιους δημοσιογράφους ο ίδιος επιθυμεί. Και τότε θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που αφορούν: την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών, το πως αμείβεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, ποιες είναι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τη ΝΔ και ποια είναι τα τιμολόγια που έχουν βγει για την αμοιβή του και φυσικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια και τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες.
«Στη διάθεσή τους», κατέληξε.

Κασσελάκης: Η ΝΔ να δώσει τους όρους ρύθμισης του χρέους της - Ερώτηση σε πρωθυπουργό

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, με αναρτήσεις κάλεσε τη ΝΔ να δώσει τους όρους της ρύθμισης του χρέους της για να μάθει ο λαός "πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δις. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη".
Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό μέχρι να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του για το 2022 και το 2023 να υπολογίσει με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε η ΝΔ μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google.
Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του απευθυνόμενος στη ΝΔ ανέφερε  ότι «ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους: Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο. Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα».
«Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δις. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη. Πώς; Με ποιου τα χρήματα; Απάτη τέλος σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο φως», πρόσθεσε.
Με δεύτερη ανάρτησή του για το ίδιο θέμα, με φόντο το πόθεν έσχες, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.
"Κύριε Πρωθυπουργέ, μέχρι να υπολογίσετε και να παρουσιάσετε το πόθεν έσχες σας για το 2022 και το 2023 όπως οφείλετε στον ελληνικό λαό, προτείνω μια πιο απλή μαθηματική πράξη, που είναι στον τομέα σας.
Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα σας;
(Ελάτε, μια απλή διαίρεση είναι.)", έγραψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης