Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μιχαλολιάκος ξανά στην φυλακή σαν… “εγκληματίας” σκέψης!

Ο Μιχαλολιάκος ξανά στην φυλακή σαν… “εγκληματίας” σκέψης!
Ένας άλλος περισσότερο σημαντικός λόγος που θα έπρεπε να αποφυλακιστεί ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος είναι η υγεία του
Αυτή τη στιγμή διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.
Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης.
Έχει εκτίσει την προβλεπόμενη από το νόμο ποινή του και δικαιούται να αποφυλακιστεί με όρους όπως ισχύει για κάθε κρατούμενο, όμως, το καθεστώς δεν του το επιτρέπει και πριν καλά-καλά τελεσιδικήσει η δίκη, ορισμένοι νομικοί κύκλοι τον έχουν καταδικάσει οριστικά διότι τι έννοια έχει να γίνει Έφεση στην υφ’ όρων απόλυση επικαλούμενοι ότι δεν έχει μεταμεληθεί;!
Τότε γιατί γίνεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα του;
Δεν φτάνει το ότι έχουν αφαιρέσει το τεκμήριο της αθωότητας, ότι τον έχουν καταδικάσει κιόλας οριστικά και αμετάκλητα πριν τελεσιδικήσει η δίκη, διότι μετά το Εφετείο εάν δε βρει το δίκιο του υπάρχει και ο Άρειος Πάγος και μετά υπάρχουν και τα διεθνή Δικαστήρια!
Το Συμβούλιο, το οποίο έκανε αποδεκτή την Έφεση κατά της αποφυλακίσεως του Εισαγγελέα, δεν απάντησε ποτέ εάν είναι νόμιμο, που δεν είναι νόμιμο και αυτό το γνωρίζουν οι νομικοί καλύτερα από όλους, ο Εισαγγελέας, που κάνει την Έφεση, να κάνει και την Πρόταση και στην συγκεκριμένη περίπτωση σε χρόνο ρεκόρ, σε σημείο να μην υπάρχει υπογραφή προϊσταμένου του!
Είναι γνωστό ότι ο Εισαγγελέας κάνει την Έφεση και κάποιος άλλος την αναθέτει σε κάποιον άλλον Εισαγγελέα για την Πρόταση, ενώ αυτός το έκανε ο ίδιος και το ανέθεσε στον εαυτό του και είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε και ήτανε και μέσα στο συμβούλιο…!
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι όταν στο αίτημα αποφυλακίσεως του πρώτου συμβούλιου που έγινε, η εισήγηση του Εισαγγελέα ήταν αρνητική, έπρεπε εντός δέκα ημερών να συγκληθεί το Συμβούλιο, όμως αυτό έγινε μετά το πέρας πολλών ημερών… σε αντίθεση με την Έφεση δεν χάσανε λεπτό, όπου το Συμβούλιο συνήλθε αμέσως και έβγαλε την απάντηση άμεσα τονίζοντας μάλιστα η πρόεδρος του Συμβουλίου ότι συνήθως “καθυστερεί να βγάλει απόφαση, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσει σύντομα”, όπως και έγινε!
Για να μην αναφερθούμε στο άρθρο του Συντάγματος, το οποίο επικαλούνται, διότι αυτό δεν ισχύει σε κράτη που έχουν δημοκρατία, αλλά σε κράτη που έχουν ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως στην Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν! Σημαντικό είναι επίσης να τονισθεί ότι τα εν λόγω Συμβούλια, δεν έχουν την αρμοδιότητα να υπεισέρχονται στην ουσία της δίκης, αλλά μόνον να αποφασίζουν εάν ο κρατούμενος πληροί τις προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυση όπως π.χ. πειθαρχικά παραπτώματα, συμπλήρωση απαιτούμενου χρόνου.
Επιπροσθέτως ένας άλλος περισσότερο σημαντικός λόγος που θα έπρεπε να αποφυλακιστεί ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος είναι η υγεία του, η οποία υγεία του έχει κλονιστεί και δύο γιατροί, ο Διευθυντής στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αλλά και ο προσωπικός του γιατρός, βεβαιώνουν βάση και αυτών που έχει περάσει αλλά και της κλινικής του εικόνας, ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σε κανένα κατάστημα κράτησης και επίσης είναι επικίνδυνο για την υγεία του να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι όπως είναι ο Δομοκός.
Εξάλλου από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, γίνεται αναφορά στον ιατρικό του φάκελο ότι τον πήγαν στο νοσοκομείο την δέκατη ημέρα της ασθένειάς του, αφού πρώτα ο άνθρωπος κατέρρευσε μέσα στο κελί του…
Εάν του συμβεί κάποιο επεισόδιο, ω μη γένοιτο και αμελήσουν να τον πάνε αμέσως, όπως έγινε τότε, στο νοσοκομείο, ποιος θα φέρει την ευθύνη, αν ο άνθρωπος καταλήξει;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης