Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Βέλγιο - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός De Croo μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Βέλγιο - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός De Croo μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές
«Θα παραιτηθώ, αλλά οι Φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε», τόνισε σε μια φορτισμένη τοποθέτηση ο απερχόμενος πρωθυπουργός
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκάλεσε στο Βέλγιο το αποτέλεσμα των εκλογών, εξοθώντας σε παραίτηση τον επικεφαλής της επτακομματικής κυβέρνησης του Βελγίου, Alexander De Croo.
«Θα παραιτηθώ, αλλά οι Φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε», τόνισε σε μια φορτισμένη τοποθέτηση αφού συνεχάρη τα άλλα κόμματα για τα σαφώς θετικότερα αποτελέσματά τους».



Με καταμετρημένο σχεδόν το 84% των ψήφων, το Open VLD συγκεντρώνει ποσοστό 5,9% – μειωμένο κατά 2,7% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.
Το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα N-VA (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο του Βελγίου, καθώς οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού De Croo βυθίστηκαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

GPps4xEWEAA3qig.jpg

Στο γαλλόφωνο νότιο Βέλγιο, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο σαφή, καθώς έχει καταμετρηθεί μικρότερος αριθμός ψήφων, με τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλιστές να διεκδικούν την πρώτη θέση.
Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες προκειμένου να σφυρηλατηθεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ των κατά κύριο λόγο δεξιών κομμάτων του ολλανδόφωνου βορρά και των πιο αριστερών κομμάτων του γαλλόφωνου νότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης