Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ιορδανία ο Γεραπετρίτης για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα - Τι θα προηγηθεί

Στην Ιορδανία ο Γεραπετρίτης για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα - Τι θα προηγηθεί
Η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται από την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και το συντονισμό των ενεργειών για την άμβλυνση των συνεπειών της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Στη Νεκρά Θάλασσα της Ιορδανίας μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 11/6, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα με τίτλο «Call for Action: Urgent Humanitarian Response for Gaza».
Η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται από την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και το συντονισμό των ενεργειών της διεθνούς κοινότητας για την άμβλυνση των συνεπειών της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα.
Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο King Hussein Bin Talal, στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας, μετά από πρόσκληση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', του Αιγύπτιου Προέδρου, Abdel Fattah al-Sisi και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Α. Guterrres. Αναμένεται να γίνει ευρεία συζήτηση για τις επιχειρησιακές και υλικοτεχνικές ανάγκες, καθώς και για τον απαιτούμενο συντονισμό αναφορικά με την ανάκαμψη της περιοχής της Γάζας.
Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και επικεφαλής διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων και οργανώσεων αρωγής. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η πρόσκληση προς την Ελλάδα καταδεικνύει την αναγνώρισή της ως συνομιλητή όλων των πλευρών στο Μεσανατολικό.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο 24ωρο ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, ακύρωσε το σημερινό ταξίδι στην Ιορδανία και έτσι, μεταβαίνει ο Γ. Γεραπετρίτης.

Ομάδες Εργασίας

Της Διάσκεψης θα προηγηθούν συναντήσεις Ομάδων Εργασίας, στο πλαίσιο των οποίων θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τις επιχειρησιακές επιπτώσεις και τους πόρους που απαιτούνται για τη διατήρηση των διόδων βοήθειας, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών που θα ευνοούν την ασφαλή παράδοση βοήθειας και την προστασία των αμάχων.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την εξέταση πολιτικών προσεγγίσεων για τη μελλοντική κατάσταση, ενώ θα δοθεί στη δημοσιότητα και ανακοίνωση που θα συνοψίζει τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης