Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ - Συνάντηση με Μητσοτάκη, εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό

Στο Μαξίμου οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ - Συνάντηση με Μητσοτάκη, εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό
Ποιοι άλλοι βρέθηκαν στο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα
Mε τους 7 νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο ανασχηματισμός μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία και να είναι θέμα λίγων 24ώρων.
Συγκεκριμένα, το κατώφλι του Μαξίμου πέρασαν στις 10 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ διαδικτυακά συνδέθηκαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Αλβανίας.
Μάλιστα, συμμετείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτος, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Αφού τους συνεχάρη, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Ακόμη, συζητήθηκαν και ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

Περί ανασχηματισμού

«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και όταν υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες, θα ανακοινωθούν με συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, δεν γνωρίζω, δεν θα μπορούσα να γνωρίζω κάτι. Όταν και εφόσον υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες, θα ανακοινωθούν.
Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση με την υπάρχουσα σύνθεση, η οποία δούλευε και προεκλογικά, συνεχίζει και δουλεύει κανονικά. Αυτή είναι η μοίρα των εχόντων αυτές τις θέσεις, δεν μπορεί να εξαιρεθεί και το παρόν υπουργικό συμβούλιο. Αξιολογούμαστε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, καθημερινά, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω είμαστε ακόμη σε στάδιο φημών, οι οποίες έχουν τροφοδοτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς να μπορούμε να πούμε ή να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο».
Πάντως,  τα χαρτιά του για το θέμα δεν αποκλείεται να ανοίξει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών - που η ΝΔ έλαβε 1.125.602 ψήφους ή 28,31%, έναντι του στόχου 33% που είχε θέσει - και στους λόγους της αποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης