Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σφαγή» Κασσελάκη - Νέας Αριστεράς και διαψεύσεις για επαφές με το ΠΑΣΟΚ - Καταδικασμένη η κεντροαριστερά

«Σφαγή» Κασσελάκη - Νέας Αριστεράς και διαψεύσεις για επαφές με το ΠΑΣΟΚ - Καταδικασμένη η κεντροαριστερά
Πληθαίνουν οι φωνές για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου της κεντροαριστεράς αλλά... το εγχείρημα μοιάζει απίθανο
(upd2) Δεν πρόλαβε να ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, και βγήκαν τα μαχαίρια, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου.
Στέφανος Κασσελάκης και Νέα Αριστερά αντάλλαξαν... βαριές κουβέντες, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο χάσμα, ενώ είχαν προηγηθεί οι κατηγορηματικές διαψεύσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά των σεναρίων για επαφές.
Τη Δευτέρα, η πρόταση Τεμπονέρα τάραξε τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κανένα κόμμα.
Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι όσο ο ίδιος είναι στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  δεν θα υπάρξει "σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά»".

Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω»  - Απέκλεισε κάθε σύμπραξη με το «απονομιμοποιημένο μόρφωμα “Νέα Αριστερά”»

«Ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, λέγοντας ένα «μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες ψηφοφόρους και στους εθελοντές και στις εθελόντριες, που μας κράτησαν όρθιους απέναντι στα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια της ΝΔ» στις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει».
Ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του, αναφέρει πως έχει λάβει «πάρα πολλά μηνύματα που λένε «Μην τα παρατήσεις», «Μη μας προδώσεις», «Πιστέψαμε ξανά».
«Σας το είπα και το εννοούσα.
Ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο.
Τώρα χτίζουμε την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα - αλλά πλέον και η Ευρώπη.
Προετοιμαζόμαστε λοιπόν από τώρα. Προχωράμε ακάθεκτοι», ο ίδιος απαντά.
Κάνοντας αναφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού ευχαριστεί τους ψηφοφόρους, σημειώνει ότι «το 23% έγινε 13%. Με τη νέα γενιά στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε και θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα».
«Όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει», ξεκαθαρίζει σε ξεχωριστή του ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης.
Όπως αναφέρει, κατανοεί το μίσος προς το πρόσωπό του από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή».
Υπογραμμίζει τέλος ότι «οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας».

Νέα Αριστερά: Κανείς δεν ενδιαφέρεται να συμπράξει με τον Κασσελάκη

«Ο κύριος Κασσελάκης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για «μορφώματα».
Έχει μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας τον ίνδαλμα του: τον Ντόναλντ Τραμπ.
Και υπό το βάρος της αποτυχίας του, αναζητεί τώρα τους επόμενους υπονομευτές.
Αυτο το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι αριστεροί πολίτες- εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Για να τελειώνουμε.
Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του.
Γιατί είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη.
ΥΓ: Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ «μαγαζί» ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του.
Όχι στη Νέα Αριστερά», καταλήγει η ανακοίνωση. 


Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ανεδαφικά τα σενάρια συνένωσης με τη Νέα Αριστερά

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη διέψευσαν κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Νέα Αριστερά συμφώνησαν να συνεργαστούν.
Ειδικότερα, οι πηγές αναφέρουν: ««Τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Νέα Αριστερά: Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά σε τακτικισμούς, θα αποτύχουν

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου», τονίζει σε σχόλιο της η Νέα Αριστερά.

Σημειώνει ότι «όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν».
Η Νέα Αριστερά ξεκαθαρίζει «προς κάθε κατεύθυνση» τα εξής:
«Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές. -Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα».
Τονίζει δε ότι «αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος».

Η πρόταση Τεμπονέρα - Κοτσακά για σύμπλευση με ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά μετά τις Ευρωεκλογές

Τη Δευτέρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύση Τεμπονέρα και Αντώνη Κοτσακά πρότειναν τη σύμπλευση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου.
Παράλληλα πρότειναν να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή εκπροσώπησης από όλους τους πολιτικούς φορείς, αναλογικά με τη δύναμη που κατέγραψαν στις πρόσφατες εκλογές.

«Οι ευθύνες που απορρέουν για τον καθένα μας είναι εμφανείς»

Σύμφωνα με τα δύο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες». Επισημαίνουν ακόμη ότι «συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές, ότι δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα». Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προαναγγείλει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το Φθινόπωρο.

 Αναλυτικά το κείμενο των Τεμπονέρα και Κοτσακά:


«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών με την πρωτοφανή αποχή, την ενίσχυση της ακροδεξιάς και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη, προδιαγράφει συνθήκες δυστοπίας για την ελληνική κοινωνία.
Είναι η ώρα όλοι, πολίτες και πολιτικοί, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και στο λαό.
Δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων.
Πριν από μήνες είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία (βλ. εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ) επιδιώκοντας την διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. Είναι προφανές, ότι η προεκλογική περίοδος ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια.
Τα χθεσινά αποτελέσματα οδήγησαν πολλά στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και λοιπών, να διατυπώσουν δημόσια θετική γνώμη για αυτήν την προοπτική.
Θεωρούμε, ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες.
Επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση όχι ως θέσφατο, αλλά ως αφορμή για την εκκίνηση της διαδικασίας.
Προτείνουμε:
1. Τα κόμματα του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου παραμένουν στο status που ευρίσκονται σήμερα διατηρώντας την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και προγραμματική τους αυτοτέλεια.
2. Συγκροτείται συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή εκπροσώπησης από όλους τους πολιτικούς φορείς, αναλογικά με τη δύναμη που κατέγραψαν στις πρόσφατες εκλογές. Στο συντονιστικό όργανο επιβάλλεται να συμμετέχουν και εκπροσωπήσεις από τα μαζικά κινήματα και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις.
3. Το συντονιστικό όργανο εκκινεί διάλογο επικεντρωμένο στην προγραμματική θεματική για την διαμόρφωση minimum συμφωνίας.
4. Αντίστοιχα συντονιστικά όργανα συγκροτούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας με τον αντίστοιχο προσανατολισμό.
5. Συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές, ότι δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα. Στην καλύτερη περίπτωση θα αποτελούν εσωκομματικές διαδικασίες καταγραφής συσχετισμών και απονομής ρόλων, που όμως δεν θα αφορούν την κοινωνία.
Οι ευθύνες που απορρέουν για τον καθένα μας είναι εμφανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια διάχυσής τους στους άλλους.
Οι πολίτες που παρακολουθούν μας κρίνουν.
Διονύσης Τεμπονέρας, Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Αντώνης Κοτσακάς, Πρώην υπουργός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης