Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ από τη Γιαννακοπούλου: Τίθεται θέμα προέδρου - Είμαστε σε οριακό σημείο

Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ από τη Γιαννακοπούλου: Τίθεται θέμα προέδρου - Είμαστε σε οριακό σημείο
« Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε καλά. Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη» τονίζει με νόημα η βουλευτής
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, την Τετάρτη (12/06) έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας στο κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε σε οριακό σημείο».
Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξή της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε αποδραματοποιημένα και όπως είναι. Με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτή είναι η έγνοια μου. Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που - καλώς ή κακώς - είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Αυτό που βγήκα και είπα από την πρώτη ημέρα, εκφράζοντας την αγωνία των ψηφοφόρων μας, που έχουν ελπίδα και προσδοκία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να συγκληθούν τα όργανα; Να δούμε τι έγινε; Τι δεν πήγε καλά;».
Εν συνεχεία, η ίδια πρόσθεσε: «Πρέπει να συγκληθούν τα όργανα και να κάνουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Πρώτα να δούμε τι έγινε λάθος. Τα θέματα της φυσιογνωμίας, των πολιτικών επιλογών και της στρατηγικής. Μέσα σε όλα αυτά, θα το πω ευθαρσώς, τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου. Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία έχουν ευθύνες. Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε καλά. Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν πηγαίνουν καλά - πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα. Είναι χρέος μας απέναντι στον κόσμο μας, ο οποίος θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας».

«Θα καθόμαστε και θα συζητάμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ενάμιση χρόνο;»

Παρ' όλα αυτά, επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κλείνει την πόρτα στην πρόταση του βουλευτή του κόμματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, για επίσπευση των διαδικασιών ως προς την εκλογή ηγεσίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το 2025, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια».
Έτσι, λοιπόν, η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε τα εξής: «Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ενάμιση χρόνο; Να μην δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε; Βλέπω ότι τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Ο κόσμος έχει προσδοκία από μας. Θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ να παίζει τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Είχαμε την ευκαιρία με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα, αλλά από τον Φλεβάρη και μετά, για λόγους που πρέπει να συζητήσουμε στα όργανα, ήρθε τρίτο. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στη Ν.Δ.».
Ακόμα, η Νάντια Γιαννακοπούλου επεσήμανε: «Πρώτο απ' όλα πρέπει να βάζουμε το άλογο και μετά το κάρο. Πρώτα και πάνω απ' όλα πρέπει να συζητήσουμε τα πάντα. Εδώ είμαστε. Όλοι πρέπει να δούμε ποια είναι η ευθύνη μας. Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ιδρώσαμε τη φανέλα και λιώσαμε παπούτσια. Δώσαμε αγώνα για να σηκώσουμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης