Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΡΚΟ: Επαναλειτουργία με διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι - Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα

ΛΑΡΚΟ: Επαναλειτουργία με διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι - Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα
Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν σήμερα 20/6 οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με τη συμμετοχή των οικογενειών τους, συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και παρουσία κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η κινητοποίηση έρχεται ενώ συζητείται στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα. Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας που βάζει “λουκέτο” στην βιομηχανία και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών προς την πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».
Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που κατατέθηκε τη Δευτέρα 17/6 από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ οι επικεφαλείς του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς έδωσαν το “παρών” στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Κουτσούμπας: Στο πλευρό των εργαζομένων, μέχρι τη δικαίωσή τους

«Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα», σημείωσε μιλώντας στους χιλιάδες συγκεντρωμένους.
«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία όλης της χώρας, με τους φορείς του λαϊκού κινήματος που τους συμπαραστέκονται εδώ και πολλά χρόνια. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με το ΚΚΕ», είπε αργότερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Κύριοι της κυβέρνησης, θα σας το πούμε απλά και κατανοητά. Αυτή την κατάπτυστη τροπολογία πρέπει να την πάρετε πίσω, εδώ και τώρα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν προσχήματα. Αυτό που κάνετε είναι ντροπή είναι πραγματικό έγκλημα. Μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών και για το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα μας βγάλετε όλους τρελούς λέγοντας ότι η τροπολογία δεν αφορά απολύσεις.
Προσπαθείτε για μια ακόμα φορά να ολοκληρώσετε το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, σε βάρος των εργαζομένων στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Καστοριά», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους μέσα και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση. Μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα χωρίς να λείπει από τη θέση του κανένας. Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη. Arrivederci», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης