Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κοιτώντας μπροστά για μία καλύτερη ζωή για όλους - Ανοιχτός σε συνεργασίες

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κοιτώντας μπροστά για μία καλύτερη ζωή για όλους - Ανοιχτός σε συνεργασίες
"Μόνο μια συμφωνία σε βασικές προγραμματικές θέσεις μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για να διαμορφωθεί ένα συμπαγές μέτωπο του κεντροαριστερού χώρου", σύμφωνα με την Β. Κεχαγιά
Καταλύτης των εξελίξεων θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα δημιουργήσει γεγονότα, ενώ δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες, υπογραμμίζει σε άρθρο της η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.
Η κα Κεχαγιά ξεκινά το άρθρο της στο Βήμα της Κυριακής από τις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι «οι κάλπες της 9ης Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνιστούν χαρακτηριστική περίπτωση αναμέτρησης που πυροδοτεί περισσότερες πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες μετά, παρά πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία που επαίρεται ότι νίκησε εκλογικά, υπέστη βαριά πολιτική ήττα.
Τα ποσοστά των ευρωεκλογών έχουν προκαλέσει βαθύ τραύμα στην αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως συγχρόνως, θέτουν τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας ενώπιον κρίσιμων ερωτημάτων και ευθυνών: Τι προτίθενται να πράξουν για να φύγει η αποδυναμωμένη πλέον κυβέρνηση της Δεξιάς; Τι σχεδιάζουν, την ώρα που ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών υπό την πίεση μιας κοινωνίας που ταλαιπωρημένη από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιώνει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι βέβαιο ότι δεν θα παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας απλώς τις συνθήκες να ωριμάσουν. Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει καταλύτης των εξελίξεων και θα δημιουργήσει γεγονότα».
Ήδη, συνεχίζει η κα Κεχαγιά, «ο πρόεδρός μας Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει το στίγμα της «επόμενης ημέρας» ούτως ώστε μέσα από ένα προοδευτικό και αξιόπιστο σχέδιο διακυβέρνησης να καταφέρουμε να πείσουμε τους πολίτες να μάς εμπιστευτούν. Μέσω της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας θα «βομβαρδίσουμε» με προτάσεις Νόμου που θα έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη, τη βελτίωση της καθημερινότητάς του και την αποκατάσταση των αδικιών που έχει επιφέρει η ανάλγητη πενταετής κυβερνητική πολιτική της ΝΔ εις βάρος των πολλών».

Συμπαγές μέτωπο του κεντροαριστερού χώρου

«Σ’ αυτήν την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης παροτρύνει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων προοδευτικών κομμάτων για συμπλεύσεις στη βάση νομοθετικών παρεμβάσεων που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε να τις στηρίξει είτε να τις ενσωματώσει στην πολιτική της. Ήδη υπό την πίεση των κοστολογημένων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων», υπογραμμίζει η κα Κεχαγιά.
Σημειώνει ότι «ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο των προοδευτικών κομμάτων μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως μοχλός πίεσης απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι δεν νοιάζεται για το κοινό καλό αλλά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Το κοινοβούλιο μπορεί να γίνει ο πυρήνας ενός προοδευτικού μετώπου, ο «δοκιμαστικός σωλήνας» για μία ευρύτερη σύμπραξη που -εφόσον η κοινωνία το απαιτήσει- θα καταστεί πρόκριμα για συνεννοήσεις των κομμάτων που επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ και σε επίπεδο συνδικάτων, επιμελητηρίων και φορέων. Εάν η κοινωνία εκπέμψει αυτό το μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη δηλώνει πρόθυμος να το υποστηρίξει. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού τόξου θα έχουν κατανοήσει ότι είναι αναγκαιότητα η απαλλαγή από μία δεξιά διακυβέρνηση που βουλιάζει την κοινωνία στο τέλμα. Προϋπόθεση για μία περαιτέρω συνεργασία αποτελεί ένα πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων. Μόνο μια συμφωνία σε βασικές προγραμματικές θέσεις μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για να διαμορφωθεί ένα συμπαγές μέτωπο του κεντροαριστερού χώρου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ούτως ή άλλως θα προχωρήσει κοιτώντας μπροστά για μία καλύτερη ζωή για όλους», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης