Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τύμπανα «πολέμου» στο ΠΑΣΟΚ: Παρέμβαση Δούκα - Ζητά εκλογές τον Νοέμβριο (3 και 10/11) - Αιχμηρή απάντηση από Χ. Τρικούπη

Τύμπανα «πολέμου» στο ΠΑΣΟΚ: Παρέμβαση Δούκα - Ζητά εκλογές τον Νοέμβριο (3 και 10/11) - Αιχμηρή απάντηση από Χ. Τρικούπη
Η πρόταση του Χάρη Δούκα απεστάλη στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οδικό χάρτη με ταυτόχρονη διαφύλαξη της ενότητας στο ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με τον οποίο ζητά να γίνει εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα με προτεινόμενες ημερομηνίες την 3η και τη 10η Νοεμβρίου, όπως αναφέρει σχετικά ο ίδιος σε κείμενό του.
Η πρόταση του Χάρη Δούκα απεστάλη στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Η απάντηση από Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση αλλά και αιχμηρή: «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ «υπενθυμίζει» στον δήμαρχο Αθηναίων, ότι στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται και ο μαραθώνιος Αθήνας... γεγονός που «αγνόησε ο δήμαρχος και προκαλεί εντύπωση».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του Χάρη Δούκα:

Αγαπητοί Σύντροφοι,
Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.
Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.
Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.
Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.
Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:
Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .
Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα.

Αιχμηρή απάντηση από Χαριλάου Τρικούπη 

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος με επιστολή του ζητά εκλογές για νέα ηγεσία στο κόμμα τον επόμενο Νοέμβριο.
«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη και επισημαίνει πως η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. «Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου» τονίζει επιπροσθέτως.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του BN:

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του Bankingnews, νύχτα θα φύγει όπως φαίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.
Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι περισσότεροι που μίλησαν ήταν λάβροι κατά του Ανδρουλάκη.
Ακόμα και ιστορικά στελέχη που έχουν στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έφτασαν σε σημείο να τον αδειάσουν, να τον κατηγορήσουν ότι λειτουργεί σαν τον Κιμ Γιουνγκ Ιλ και ότι με αυτόν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα να πάει παρακάτω.

Κάλπες τον Νοέμβριο στο ΠΑΣΟΚ

Όμως, η κοινή συνισταμένη όλων των παρεμβάσεων ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγηθεί σε κάλπες τις οποίες κάποιοι τις προσδιορίζουν γύρω στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη.
Ο Χάρης Δούκας που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις αρκετών μεγάλων στελεχών και ειδικά του Γιώργου Παπανδρέου σε παρουσίαση βιβλίου που είχε πάει, δήλωσε ξανά παρών και σήκωσε το γάντι στον Ανδρουλάκη.

Τον άδειασε και ο Σπυρόπουλος

Οι μόνοι που υποστήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Δημήτρης Μάντζος και ο Θανάσης Γκλαβίνας, που θεωρούνται στενοί του συνεργάτες.
Όμως, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος γραμματέας του κόμματος επέλεξε να μην σταθεί δίπλα στον πρόεδρό του κάτι που για πολλούς μεταφράζεται ως ένα μεγάλο άδειασμα.
Άλλωστε, όπως λένε, ο Σπυρόπουλος δεν εξελέγη ευρωβουλευτής παρόλο που είχε πάρει υποσχετική από τον Ανδρουλάκη ότι θα βοηθηθεί από τον μηχανισμό του.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση, ο Ανδρουλάκης δεν περίμενε τέτοια καθολική αμφισβήτηση.
Όμως, είναι τα επίχειρα της συμπεριφοράς του προς τα υπόλοιπα στελέχη. Στην συνεδρίαση ακούστηκαν κατηγορίες ότι δεν άφηνε στελέχη να μιλήσουν σε όργανα ενώ οι κατηγορίες Ανδρουλάκη ότι ενεργούν με εντολή του Μητσοτάκη εκνεύρισαν πολλούς καθώς είδαν προσπάθεια του Ανδρουλάκη να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς.

Φαβορί ο Δούκας

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Το ΠΑΣΟΚ θα πάει για εκλογές, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακολουθηθεί το καταστατικό για εκλογή αρχηγού το 2025 διότι με τέτοια εσωστρέφεια όσο περνάει ο καιρός το ΠΑΣΟΚ θα βυθίζεται και δημοσκοπικά.
Οι εκλογές θα γίνουν λογικά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.
Αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης τότε θα έχουμε μεγάλη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ από την ομάδα Παπανδρέου-Δούκα.
Αν χάσει, τότε θα πρέπει να βρει δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης