Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Μετανάστευσης: Συνεχίζουμε την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Μετανάστευσης: Συνεχίζουμε την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική
Δήλωση του Πρωθυπουργού για τη διαχείριση του μεταναστευτικού
Σχετικά Άρθρα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (25/6/2024) το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου είχε σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ζητήματα της μετανάστευσης.

Μετά τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζουμε τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία όπου άλλαξε η πολιτική ηγεσία μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Να ευχηθώ στον Υπουργό καλή δύναμη στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει και να ξεκινήσω υπενθυμίζοντας ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ένα καινούργιο Υπουργείο, το οποίο γεννήθηκε μέσα σε μία πολύ μεγάλη κρίση στις αρχές του 2020, όταν κατέστη απολύτως σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση μιας τελείως διαφορετικής πολιτικής ως προς τα θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης και του ασύλου.
Από τότε έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Υπουργείου για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλει.
Η χώρα, όπως γνωρίζετε, υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.
Τα ζητήματα φύλαξης και προστασίας των συνόρων δεν είναι ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όμως το Υπουργείο συμμετέχει σε όλες τις διυπουργικές πρωτοβουλίες προκειμένου να περιορίσουμε στο ελάχιστο την παράνομη μετανάστευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης