Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλωρίδης: Η κοινωνία δεν έγινε ξαφνικά βίαιη - Οι κινήσεις Κασσελάκη δείχνουν αποστασιοποίηση από πρόσωπα και πολιτικές του παρελθόντος

Φλωρίδης: Η κοινωνία δεν έγινε ξαφνικά βίαιη - Οι κινήσεις Κασσελάκη δείχνουν αποστασιοποίηση από πρόσωπα και πολιτικές του παρελθόντος
«Oι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν αποστασιοποίηση από τα πρόσωπα και από τις πολιτικές του παρελθόντος» ανέφερε ο Γ. Φλωρίδης για τον Στ. Κασσελάκη
Σχετικά Άρθρα
«Το πλαίσιο που δημιουργούμε είναι αυτό που επιτρέπει στα θύματα (ενδοοικογενειακής βίας) να αρχίσουν να μιλάνε. Η κοινωνία δεν έγινε ξαφνικά βίαιη. Δημιουργήσαμε την προϋπόθεση να προστατεύουμε αυτούς που καταγγέλλουν περιστατικά βίας,πχ. γιατρούς που κινδύνευαν με μηνύσεις», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης.
Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στην αντιδράσεις ποινικολόγων ότι η χώρα μετατρέπεται σε απέραντη φυλακή, είπε πως «το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καταλάβουν ότι αν κάνουν κάτι επιλήψιμο θα οδηγηθούν στη φυλακή».
Εξήγησε ότι «με την παλιά νομοθεσία έβγαιναν έξω βαρυποινίτες. Αν θέλουν να αποσυμφόρηση στις φυλακές μπορεί να γίνει με όσους έχουν μικρές ποινές» και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη.
«Μας κάλεσε ο πρωθυπουργός και μας είπε ότι δεν θέλει να ακούσει ξανά τα ίδια. Κάτι δεν κάνουμε καλά» , έτσι «ενισχύσαμε το υφιστάμενο σκληρό πλαίσιο για την αθλητική βία. Κλείσαμε τα γήπεδα και τα ανοίξαμε μετά από δύο μήνες και διεξήχθη το καλύτερο πρωτάθλημα», σημείωσε.
Με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι θα δικαστεί με το υφιστάμενο πλαίσιο, αναφέροντας ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα που χτύπησε με λοστό τη γυναίκα του και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών φυλάκισης, με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγείται κατευθείαν στη φυλακή.

Για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Ο κ. Φλωρίδης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, έκανε λόγο για «αδυναμία επαφής με τις εξελίξεις», σημειώνοντας ότι «ροσπαθούν με συνταγές του 20ου αιώνα να ερμηνεύσουν τα πράγματα του 21ου. Τους οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινωνία».
Σχετικά με την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, περί «μαύρων» χρημάτων και για το κατά πόσο μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτο έλεγχο, ο υπουργός ανέφερε ότι αν υπάρχουν στοιχεία μπορεί να γίνει έλεγχος, όχι όμως με γενικόλογες αναφορές.
«Κανένας δεν ξέρει που απευθύνεται μια τέτοια γενικόλογη αναφορά και ποιο είναι το κίνητρο», είπε και υπογράμμισε πως «οι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν αποστασιοποίηση από τα πρόσωπα και από τις πολιτικές του παρελθόντος».
Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχουν "μαύρα χρήματα" στα κόμματα, είπε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ ταμίας κομμάτων.
Για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», σχολίασε πως αυτό «είναι κακό για τη δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης