Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 30/6 - Κάλπες το φθινόπωρο θα πει στην Κ.Ε. ο Ανδρουλάκης - Οι υποψήφιοι στη διαδοχή

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 30/6 - Κάλπες το φθινόπωρο θα πει στην Κ.Ε. ο Ανδρουλάκης - Οι υποψήφιοι στη διαδοχή
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την Κυριακή 30/6 ο Χάρης Δούκας
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφη μέτρηση  για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 30/6, με τον Νίκο Ανδρουλάκη  να ανοίγει τα χαρτιά του ανακοινώνοντας πότε θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες , αλλά και τον οδικό χάρτη μέχρι τότε.
Με τις "ζυμώσεις" να συνεχίζονται ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, ο Χάρης Δούκας ήδη έχει δηλώσει ότι την Κυριακή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και προκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έχει πει πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ προέδρου κόμματος και δημάρχου, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο,τι βάζει υποψηφιότητα απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη που τον στήριξε, έχει αναφέρει πως «η φιλία δεν είναι ιδιοκτησία. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ιδιοκτήτης κανενός και δεν θέλω ούτε οι φίλοι μου να αισθάνονται ότι είμαι ιδιοκτήτης τους. Δεν είμαστε μία παρέα έχουμε ευθύνη. Εγώ αντιμετωπίζω την ευθύνη, την φέρνω μπροστά και λέω αυτό που πιστεύω και κρίνομαι όπως και όλοι».
Για την κούρσα διαδοχής στο κόμμα, "κλειδωμένη" θεωρείται η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ φαίνεται ότι στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα ονόματα.
Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο (30/6) στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής,  με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναμένεται να δώσει απάντηση στους επικριτές του με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη διαβεβαιώνουν ότι την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει σαφείς απαντήσεις σε όλα και θα θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή ηγεσίας.

Εκλογές το 2024 λέει η Τρικούπη - Έρχονται το φθινόπωρο 

Οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός του 2024, όπως έχει ξεκαθαρίσει η Χαριλάου Τρικούπη.
Πληροφορίες
αναφέρουν οι εσωκομματικές εκλογές για νέο ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να γίνουν μέχρι αρχές του Οκτωβρίου.
Ο Χ. Δούκας έχει προτείνει στις 3 και 10 Νοεμβρίου.
«Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024. Όχι χαμένος χρόνος, όχι δυαρχίες. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος, αλλά πρωταγωνιστεί» υπογραμμίζουν πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη.
Με δεδομένη τη συμμαχία Χάρη Δούκα και Μανώλη Χριστοδουλάκη, στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο Ανδρουλάκη αντιδρούν στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, σύμφωνα με τις οποίες «το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα πάρει την εξουσία το 2050».
Ακόμη, με αφορμή τις απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Αθηναίων σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απο την Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν πως πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης και όχι να γίνει λάφυρο της εκάστοτε δημοτικής Αρχής.

Δημοσκόπηση σοκ για Ανδρουλάκη

Πάντως, η αυριανή συνεδρίαση γίνεται λίγα 24ωρά μετά τη δημοσκόπηση της Interview για την Politic, που δείχνει ότι 7 στους 10  θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για στο ΠΑΣΟΚ, μετά και από τα «στάσιμα» ποσοστά στις ευρωεκλογές.
Με βραχεία κεφαλή προηγείται ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.
Σημειώνεται ωστόσο πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Δεδομένου ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της υποψηφιότητάς του ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.
Πάντως, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%), το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς παρ' ότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης