Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες ηχηρές παρεμβάσεις ετοιμάζει ο Σαμαράς για ελληνοτουρκικά και προεδρική εκλογή - Μαζί του μία ομάδα 15-20 βουλευτών

Νέες ηχηρές παρεμβάσεις ετοιμάζει ο Σαμαράς για ελληνοτουρκικά και προεδρική εκλογή - Μαζί του μία ομάδα 15-20 βουλευτών
Σε όλο αυτό το νέο πλαίσιο παρεμβάσεων θα τεθούν υπό τις οδηγίες του και συγκεκριμένοι βουλευτές που ήταν ιδιαιτέρως καυστικοί απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ, την ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ο πριν μία εβδομάδα
Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι πλέον ένας διαρκής πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και το Μαξίμου.
Ο ίδιος είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του στο Πολεμικό Μουσείου ότι θα «είναι παρών» και η στάση του πλέον προδικάζει το βαθμό παρέμβασης του σε μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα τρέξουν από τον Σεπτέμβριο.
Και φυσικά σε όλο αυτό το νέο πλαίσιο παρεμβάσεων θα τεθούν υπό τις οδηγίες του και συγκεκριμένοι βουλευτές της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν ιδιαιτέρως καυστικοί απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ, την ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ο πριν μία εβδομάδα.
Ήδη ακούγονται ότι σε αυτή τη φάση, πρόθυμοι εμφανίζονται 15 βουλευτές του ευρύτερου σαμαρικού μπλοκ και όχι μόνο…

Έρχονται προετοιμασίες για Χάγη

Το ζήτημα είναι που θα «χτυπήσει» πάλι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κάποιοι εικάζουν ότι η επόμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει τον Σεπτέμβριο όταν θα αρχίσει η κινητικότητα στο ελληνικό ΥΠ.ΕΞ σχετικά τις συναντήσεις με τούρκους αξιωματούχους στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που θα γίνει 9 Ιουλίου και εκεί θα έχουμε νέα συνάντηση Μητσοτάκη –Ερντογάν.
Όμως, έναυσμα για κριτική θα υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών στη επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Μητσοτάκης αντίθετος με την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη

Σε όλο αυτό το διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον τον ομόλογό του Ηakan Fidan και οι πιο τολμηροί θεωρούν ότι από τις συναντήσεις αυτές θα βγει και ένας νέος οδικός χάρτης για την ατζέντα και την προσφυγή των διαφορών των δύο χωρών στη Χάγη.
Καταλαβαίνετε ότι αυτή η επικείμενη δραστηριότητα στα ελληνοτουρκικά θα ενεργοποιήσει τον Α. Σαμαρά καθώς έχει δείξει ότι τα παρακολουθεί και εκφράζει συνεχώς την αντίθεσή του τόσο στην ελληνοτουρκική προσέγγιση όσο και στην προσφυγή στη Χάγη.

Ο Σαμαράς δεν έχει σε καμία εκτίμηση τη Σακελλαροπούλου

Όμως, δεν θα είναι η μοναδική εστία γκρίνιας. Ο Αντώνης Σαμαράς, έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, την προεδρία της Δημοκρατίας.
Όμως, έστειλε και το μήνυμα ότι η σημερινή Πρόεδρος δεν είναι της αρεσκείας του, δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά της και έχει διχάσει τον κόσμο της παράταξης.
Ειδικά με την επιλογή της να πανηγυρίσει τη ψήφιση του νόμου για τα ΛΟΑΤΚΙ σε wine bar μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Άλλωστε, δεν την ψήφισε και την πρώτη φορά και μέχρι τώρα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που έχουν δείξει ότι δεν θα την στηρίξουν.
Και όχι μόνο, θα κάνουν και χαμό αν προταθεί ξανά.

Για λόγους γοήτρου ο Μητσοτάκης θέλει ξανά τη Σακελλαροπούλου

Ο Μητσοτάκης, παρόλο που έχει ξεκόψει κάθε συζήτηση, θέλει να λόγους γοήτρου-εγωισμού να ξαναπροτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διατηρήσει την υπεροχή του στο Κέντρο και να μην του φύγουν οι κεντροαριστεροί (πασοκοι-ποταμίσιοι) ψηφοφόροι.
Και δεν τον νοιάζει αν θα διχαστεί εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα ή οι δεξιοί ψηφοφόροι πάνε σε άλλη κόμματα.
Άλλωστε, έχει κάνει νοητό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα και ότι όσοι έφυγαν είναι «ακροδεξιοί»…
Γι’ αυτό και τέλη του 2024 που θα συζητηθεί αρκετά το όνομα για την προεδρική εκλογή, αναμένεται να έχουμε νέα δράματα στην υπόθεση αυτή.
Πάντως, η πιο μετρημένη παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο , λένε πολλοί, δείχνει ότι ο ίδιος θα ενδιαφερόταν για το αξίωμα, ενώ βουλευτές θεωρούν ότι η ΝΔ θα τα ξαναέβρισκε με το καραμανλικό στοιχείο που πήγε κατά βάση στον Βελόπουλο…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης