Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από 16 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα του μπάσκετ με φηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου

Από 16 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα του μπάσκετ με φηφιακό εισιτήριο και ταυτοποίηση εισόδου
Από 16/9 οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι
Aπό τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι αγώνες μπάσκετ της BasketLeague, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της SuperLeague.
Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Υποχρέωση διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (BasketLeague) αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το προβλεπόμενο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών», που παρέδωσαν το πρηγούμενο 24ωρο ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γ. Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), Ευθ.Ρεντζιά.
Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της BasketLeague, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας.

Η διαδικασία

Συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr και να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store.
H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης